88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחם מקמח כוסמין מלא

לחם מקמח כוסמין מלא

לחם מקמח כוסמין מלא

 

    

 

 

טיפים מקדימים: כמות המים שבמתכון, אינה תמיד מוחלטת וסופית, יש להוסיף מים כף אחרי כף כפי צרכו של הבצק, קמח כוסמין,  ובמיוחד קמח כוסמין מלא, שותה יותר מים, בכל מקרה אין להוסיף את המים בבת אחת בכמות גדולה, כי הבצק יתפרק ויהיה נוזלי מדי, 

על הבצק לצאת דביק מעט, לתת לו שתי התפחות מלאות, ועוד אחת להכפלת נפח בתבנית,

יש לעבוד  ולעבד את הבצק על משטח מקומח, וידיים מקומחות, לחלק לחמישה כדורים, לעבוד עם כל אחד בנפרד.

, מ-1 ק"ג קמח  מתקבלות חמש תבניות אינגליש קייק חד פעמיות. (לרפד תבניות ולשמן בנייר אפיה). 

לעשות כ- 5 חתכים בסכין דקה על כל כיכר.

 לאחר התפיחה למרוח בעדינות  במברשת אפיה  שמן זית,

לפני הכניסה לתנור,  להתיז מים על הלחם בשפריץ קצר, ולחזור במהלך האפיה לפחות פעמיים, הקרום יוצא קריספי והתוך מלא בועות אוויר ורך,

 

 

 

 

מצרכים:

1 ק"ג קמח כוסמין מלא,

2 כפות סוכר,

2 כפות שמרים!

4 כפות שמן (שמתי שמן זית),


2+1/4 כוסות מים פושרים, (הוספתי לפי התצורך עוד כ- 1/2 כוס לפחות

+כף  גדושה מלח - להוסיף כשהבצק מתגבש.

אופן הכנה:
ללוש כעשר דקות עד שמתקבל בצק חלק. למרוח מעל מעט שמן, לכסות בניילון ומעל מגבת ולהתפיח שעה. להוריד נפח ולהתפיח עוד כחצי שעה.
לחתוך את הבצק ל- 3 חלקים ומכל חלק ליצור גליל עבה ולהניח בתבנית לחם על נייר אפיה משומן או בתבנית אינגליש קייק משומנת מעט.

לעשות כמה חריצים בסכין, לאורך כל כיכר ,

לכסות בניילון ולהתפיח כ-35 דקות.
לאפות בחום 190 מעלות כ -50 דקות. ריססתי במים, פעמיים במהלך האפיה על המאפים (2 - 3 לחיצות בלבד)
להוציא את הלחמים האפויים, להניח על רשת להתקררות ולפרוס רק אחרי שעה וחצי כשהלחמים התקררו

 

 

 

2.

לחם כוסמין או לחמניות 

1 ק"ג קמח כוסמין לבן או מלא,

כף מלח רק בסוף

2 כפות שמרים

1/4 כוס שמן

אני מוסיפה במקום סוכר 3 כפות סילאן

מים בערך 3 כוסות

ללוש טוב במיקסר או ביד לתת תפיחה של שעה

ללוש שוב תפיחה של עוד חצי שעה,


להכין צורת לחמניות ולתת להן לנוח עוד חצי שעה לתפיחה.  (או עד הכלת נפח)

ולתנור 190 מעלות

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת