44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

כופתאות אורז ובשר.

איפה אני ואיפה לתכנן כמויות. תמיד או שחסר או שיש יותר מדי. אז אחרי שהכנתי ממולאים ונשאר הרבה מילוי אבל נגמרו הירקות למילוי - הכנתי כופתאות אורז ובשר.
בכל מיני עדות יש לזה כל מיני שמות. אצלי זה פשוט - כופתאות אורז ובשר.
לידענים, למנוסים, לזריזים ולחסרי הסבלנות: קחו את התערובת של הממולאים, הוסיפו בצל ופטרוזיליה קצוצים דק, תבלינים, ביצים (בדרך כלל אחת או שתיים , תלוי בכמות התערובת, יספיקו).
לסיר עם מים רותחים (אפשר עם קצת אבקת מרק): יוצרים כדורים בגודל פינג-פונג או קצת יותר, מגלגלים בידיים (קצת דוחסים שלא יתפרקו) ובעדינות למים הרותחים.
מנמיכים את האש, חצי שעה בישול - ותהנו.
 
ולכם המתחילים:
החומרים-
שמן לטיגון. אין צורך בשמן זית.
חצי כוס אורז פשוט.
בצל בינוני עד גדול, קצוץ דק מאד, רצוי במעבד מזון או בלנדר.
פטרוזיליה קצוצה דק מאד (יחד עם הבצל בבלנדר או במעבד). כמות - לפי טעמכם. בהתחלה לכו על רבע צרור ללא הגבעולים.
תבלינים - לפי טעמכם: מלח, פלפל שחור, קצת כמון, אפשר נוספים.
2 ביצים.
אופציה מומלצת - אבקת מרק כף די גדושה.
מים כ-2 ליטר.
 
אופן ההכנה:
במעבד מזון או בלנדר (עדיפות שניה) מכניסים את הבצל, הפטרוזיליה, התבלינים והביצים.
מעבדים לתערובת חלקה.
מערבבים בקערה עם הבשר ולשים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
מרתיחים את המים.
אחרי רתיחה מכניסים את אבקת המרק.
מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות.
צרים תוך כדי גלגול בידיים, כדורים קצת יותר גדולים מפינג-פונג. קצת דוחסים אותם כדי שלא יתפרקו בבישול.
מכניסים בזהירות למים. אפשר להיעזר בכף.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
חצי שעה בישול.
 
אפשר לאכול עם המרק שיצא לכם אבל מי שלא אוהב מרק מאבקה יכול להכניס את הכופתאות למרק רגיל.
ובתאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת