88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

טארט שוקולד בקישוט אגוזי לוז

16/02/2018
טארט שוקולד בקישוט אגוזי לוז

 

 

טארט שוקולד

אופציה:לקישוט אגוזי לוז קלויים

לבצק:

 150 גר' קמח,

100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות,

40 גר' אבקת סוכר,

קורט מלח,

1 כפית תמצית וניל,

 1 חלמון,

1-2 כפות מים קרים 
לגנאש: 

250 גר' שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו לפחות,

270 מל' שמנת מתוקה 38%,

*לקישוט דפי זהב,

*או כפי שהוספתי אגוזי לוז קלויים.

אופן הכנה לבצק פריך:

מעבדים בפולסים:

במעבד מזון עם להב פלדה, שמים קמח + חמאה + אבקת סוכר +תמצית וניל ומלח

מעבדים לבצק פירורי ועוצרים,

 מוסיפים חלמון ממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק, 

אפ לא נוצרים גושי בצק מוסיפים מים קרים מאוד טיפין טיפין, כף שתיים

מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים, ויוצרים צורת דוסקית,

עוטפים בנייר אפיה ומכניסים לשקית ניילון, ולשעה במקרר,

 מרדדים את הבצק לעובי 3- 4 מ"מ 

מרפדים תחתית תבנית טארט בנייר אפיה, מורחים חמאה בדפנות ובבסיס,

 מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית תוך הקפדה על זווית ישרה בקצוות,

דוקרים את קלתית הבצק במזלג,  מכניסים לשקית את התבנית ומקפיאים שעה,

 מחממים תנור ל- 170 מעלות, 

מכווצצים נייר אפיה לכדור, פורסים את הנייר המקומט על הבצק, ושמים קטניות כמשקולת ,

אופים אפיה עיוורת 14 -12 דקות,

 מורידים את הנייר עם הקטניות ואופים עד הזהבה שווה,מוציאים מהתנור  ומקררים, 

 

הגנאש:

מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה,

 שוברים לקוביות  את השוקולד בקערה נפרדת,

יוצקים עלהשוקולד  את השמנת המתוקה החמה,  משהים כדקה מכוסה,

מערבבים היטב עד המסת השוקולד לקרם מבריק וחלק,

 יוצקים על הקלתית בצורה שוה, מחכים שהקרם יתיצב,

בטמפרטורת החדר 4 - 5 שעות טרם הגשה,

 ביום חם אפשר לזרז תהליך ולהכניס למקרר לייצוב,

דפי זהב לקישוט אפשר להשיג בחנויות מתמחות למוצרי אפיה וחומרי גלם, וזה נחש למוצר מאוד יקר  

אז ויתרתי,

וקליתי אגוזי לוז , קילפתי (בשפשוף חופן אגוזים בין שתי הידיים) , וקישטתי את העוגה לאחר שהצטננו. 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת