66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

עוגת יום הולדת

07/02/2018
עוגת יום הולדת

 

המצרכים לתבנית מרובעת גדולה חד פעמית:

10 ביצים

1/2 1 כוס סוכר

2 סוכר וניל

3/4 כוס שמן

3 כוסות קמח

3/4 כוס קקאו

2 אבקת אפיה

1/2 1 כוס מים/חלב

 

לקצפת:

2 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

 

לקרם שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

3 כפות קקאו

6 כפות סוכר

1/4 כוס מים

 

לעיטור - מצרכים כיד הדמיון:

עוגיות אוריאו

שוקולדים למיניהם

פסק זמן

כיף כף

 

אופן ההכנה:

-לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

- לערבב בקערה את הקמח,קקאו ואבקת האפיה.

- להקציף ביצים שלמות עם סוכר וניל עד שמתחילות להיווצר בועות.

- להוסיף בשלוש פעמים את הסוכר ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.

- להנמיך את המהירות לנמוכה ביותר, להוסיף את השמן ולערבל.

- להוסיף בהדרגה את תערובת הקמח והנוזלים לסירוגין עד שמתקבלת תערובת אחידה.

- לשמן תבנית מרובעת גדולה חד פעמית ולשים נייר אפיה בגודל תחתית התבנית.

- לשפוך את התערובת ולהכניס לאפיה למשך 35-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.לקרר היטב.

- לחלץ את העווגה מהתבנית ולהוריד את נייר האפיה.

- לחצות את העוגה לשתיים.

- במיקסר להקציף היטב את השמנת מתוקה והאינסטנט לקצפת יציבה.למרוח על החלק התחתון של העוגה ולכסות בחלק השני של העוגה.

- בקלחת להמיס את כל מצרכי הקרם ולשפוך על מרכז העוגה וצדדיה.

- להניח אצבעות כיף כף מסביב לעוגה בעמידה או לדחוס אותם בין שני חלקי העוגה (כמו בתמונה).

- לחלק את העוגה לשש חלקים ע"י מקופלת.

- לקשט כל חלק בשוקולדים.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת