1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים שלי (או של אחרים)

מרק פירות יבשים (או סיפור חכמות לשבת שאחרי ט"ו בשבט)

מרק פירות יבשים  (או סיפור חכמות לשבת שאחרי ט"ו בש...
 
מעשה ברבנית רחל והרבנית שרה והרבנית רבקה והרבנית חסיה והרבנית כרוביה והרבנית מושית והרבנית רינה שנפגשו בבני ברק בביתה של הרבנית רינה (אשתו של הרב שמעון בעלה של רינה) ונשנשו פירות יבשים שנשארו מט"ו בשבט.
אמרה הרבנית רחל: "אני מאוד אוהבת פירות יבשים. הם טעימים ובריאים. חבל שט"ו בשבט חל רק פעם בשנה"
אמרה לה הרבנית שרה: "האמת היא שהפירות היבשים לא כל כך בריאים. הם מלאים סוכר ולעיתים גם חומרים משמרים"
הנהנו הרבניות בידענות אבל הרבנית רחל התעקשה ואמרה: " אולי הפירות היבשים מלאים סוכר, אבל זהו סוכר פירות טבעי – והם עדיין בריאים יותר מסופגניות, אוזני המן ועוגות דבש. הם אפילו בריאים יותר מעוגות גבינה!"
 
הנהנו הרבניות שוב וחזרו לנשנש פירות יבשים (טעימים ובריאים). לאחר כמה דקות של נשנוש שקט שאלה הרבנית רבקה את הרבנית רינה: "כמה פירות יבשים נשארו לך מהחג?"
הרהרה הרבנית רינה מספר דקות וענתה: "לא כל כך הרבה השנה. בערך שני קילו תאנים, שניים וחצי קילו של תמרים, שק של בננות מיובשות, ארגז של תפוחי עץ מיובשים, כמה חביות של צימוקים ומאה גרם אננס"
 
הסכימו הרבניות שזה באמת לא הרבה (יחסית למה שנשאר אצלן) וגם ציינו בשמחה שפירות יבשים הם טעימים ובריאים ולא מתקלקלים.
אמרה הרבנית חסיה: "פירות יבשים – פרט להיותם בריאים וטעימים – יכולים להוות חלק מהרבה מאכלים (בריאים וטעימים). אני מאוד אוהבת להכין אורז עם פירות יבשים".
הסכימה איתה הרבנית כרוביה והוסיפה: "אני מאוד אוהבת להכין צימס. וגם לאכול אותו."
 
אמרה הרבנית מושית: "ואני אוהבת לאכול ולהכין מרק פירות יבשים"
הסתכלו עליה כל הרבניות בפתיעה והרבנית רינה אמרה: "מרק פירות יבשים? את מתכוונת לקומפוט אולי?"
ענתה הרבנית מושית: "אני אוהבת גם קומפוט, אבל קומפוט הוא קר ומתאים לקיץ. בחורף אני מעדיפה מרק פירות יבשים מהביל המחמם את הגוף ואת הלב"
שאלה הרבנית רחל: "איך אפשר להכין מרק פירות יבשים? הרי מרק הוא מאכל רטוב המכיל הרבה מים ואם נבשל את הפירות היבשים הם יספגו מים ולא יהיו יבשים יותר! זהו לכל היותר מרק פירות!"
ענתה לה הרבנית מושית: "יש לי מתכון סודי המאפשר את הכנת המרק כך שהפירות יישארו יבשים."
העירה הרבנית שרה: "נניח שזה נכון... למרות שזה לא סביר... אבל מרק פירות יבשים? האם זה קינוח?"
ענתה הרבנית מושית: "לא ולא! כמו כל מרק, מרק פירות יבשים אידיאלי למנה ראשונה ולעיתים לארוחה קלה ביום חורף קר."
שאלה הרבנית רבקה: "אבל הוא לא מתוק? פירות יבשים הם מתוקים!"
ענתה הרבנית מושית: "מה פתאום? אם המרק היה מתוק הוא היה קינוח או קומפוט חם! זהו מרק ככל המרקים!"
 
נסערו הרבניות מאוד לשמע הקביעה ודרשו בקולי קולות לקבל את המתכון של מרק הפלא. לאחר הפצרות רבות נעתרה הרבנית מושית וגילתה את המתכון הסודי:
 
"קוצצים בצל בינוני ושתי שיני שום ומטגנים אותם בשמן זית עד שיזהיבו. מוסיפים קישוא אחד חתוך לקוביות, שני גזרים פרוסים, תפוח אדמה אחד חתוך לקוביות, סלרי עלים קצוץ ושורש פטרוזיליה קצוץ. מטגנים את כל הירקות יחד 2-3 דקות ואז מוסיפים הרבה מים – 2 כוסות לכל סועד. מתבלים במלח, פלפל, כמון וכורכום לפי הטעם ומביאים לרתיחה תוך בחישה. כשהמרק רותח מוסיפים אבקת מרק בטעם עוף – כף אחת לכל 4 כוסות מים – מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך כשעה".
 
רשמו כל הרבניות את המתכון בחריצות ולאחר שסיימו קראו שוב את מה שכתבו והסתכלו זו על זו בפליאה. לאחר כמה דקות שקט שאלה הרבנית חסיה בקול רם: "ולמה זה מרק פירות יבשים?"
ספקה הרבנית מושית את כפיה וקראה: "את העיקר שכחתי! כשמגישים את המרק, מניחים את צלחת המרק על צלחת שטוחה גדולה ממנה. סביב צלחת המרק מניחים תמר מיובש, משמש מיובש, אננס מיובש ושזיף מיובש והרי לכם מרק פירות יבשים!"
 
 
מוסר השכל:  מכל דבר אפשר להכין מרק
 
שבת שלום!
 
והרשומה המומלצת היא  - סיסילי שלי- בבלוג של עננת
 

 


התמונה באדיבות ויקיפדיה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

תגיות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל motior אלא אם צויין אחרת