88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

בייגל חם

בייגל חם

בייגל חם

 

 

 

מצרכים לבצק:
1 ק''ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר חום דמררה
1 כף מלח
3 כוסות מים כוס 200 מ"ל
1 כף שבבי בצל יבש
1/2 כוס שמן  
לסיר המים
2 כפות סילאן או 2 כפות סוכר חום
1 כפית אבקת סודה לשתיה
להברשה
1 ביצה
1 כף מים
לקישוט
שומשום קצח פרג או שבבי בצל יבש
אופן הכנת הבצק
לשים בקערה סוכר שמרים וכוס מים לתת מנוחה רבע שעה
להוסיף את שאר המצרכים וללוש לקבלת בצק נעים לא רך מדי לכסות להתפיח חצי שעה ללוש ושוב התפחה של 20 דקות
לחלק ל16 כדורים, לקמח, לתת לנוח 10 דקות,

לעשות בכל בייגלה חור באמצע ולשטח מעט אני ממליצה לשים כוס חד פעמית באמצע כך שומר על צורת החור

(*אם קולעים לבורג, כמו שצילמתי למטה, וסוגרים לטבעת, זה מיותר),
אפשר לעשות צורת צמה לקחת כדור לרדד למלבן לחתוך ל-2 לעשות 2 נחשים ולקלוע לבורג , ולסגור מסביב לכוס (לא חייבים כוס),
לתת לנוח 10 דקות
להרתיח סיר עם מים עם סוכר או סילאן כשרותח להוסיף סודה לשתיה להכניס בייגלה לכמה שניות להוציא עם כף מחוררת להניח בתבנית על נייר אפיה להבריש עם ביצה לפזר מעל פרג או שומשום או קצח (ויתרתי על ביצה)
לאפות 200 מעלות  כ- חצי שעה  (לבדוק אחרי 20 דקות),

לפני סיום אפיה, להבריש עם מעט מים (השתמשתי במים של הסירופ) ולהשאיר עוד 2 דקות בתנור להוציא לצנן על רשת 

 

 

                        מרדדים כל כדור בצק ומגלגלים לרולדה קטנה

                                                מגלגלים כל רולדה בידיים,  לנחש ארוך, חוצים ל- 2  ומניחים אחד על השני ( כך+)

מלפפים כל שתי רצועות כבורג, סוגרים לטבעת ומדביקים קצוות בלחיצת אצבעות

 

טובלים בסירופ, ואחר כך בשומשום או במה שבוחרים,

  ואופים עד לגוון זהוב שחום,

 

לרסס  2 - 3 פעמים במים אל תוך התנור ועל הבייגלס

 

לקראת סיום מורחים בכוס מים +2 כפות סילאן, מחזירים לתנור ל 2 דקות 

 

            קרדיט: שרה יוסף

             הערות שלי באדום

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת