66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

עוגת לימון בחושה

28/01/2018

בפתיח חייבת לצחוק קצת אחרת אני מתפוצצתת. זוכרים שהיו אצלי בבית מתקפות של גזר ובננות?cheekycheeky והכנתי מהם עוגות ? שלא תחשבו שהמתקפות פסקוsurprise. כל פעם שהאדון נכנס לבית אני מיד נגשת לראות מה הוא אוחז בשתי ידיו.וכל פעם הפתעה חדשה.ושלא תחשבו שהוא לבד בעסק השכן חוזר מהשוק פוגש אותו מדווח לו איפה בזול והיכן לקנות ,ולהפך האדון חוזר מהשוק ומדווח לו. או אולי הם נפגשים בשוק ואחד מדווח לשניcheekycheekycheekycheeky. בכל אופן יש שותפים אז אני לא יודעת אם זה צרת רבים נחמת שוטיםwink?.אבל הפעם האדון נכנס עם לימוניםםם בכמות(שלא תחשבו שסתם אני מספרת לכם בסוף הפוסט יהיה תיעוד חח כן צילמתי.) אז החמצתי לימונים וסחטתי לימונים וגירדתי לימונים וניקיתי אבנית ממיחם השבת עם לימונים. (אגב אם יש לכם עודף לימונים זירקו כמה חצויים לתוך הקומקום תרתיחו את המים פעמיים שלוש והקומקום חדששש ללא אבנית.) והפעם הגיעה שבת אלינו שוב איזו עוגה מכינים?? נכוןןןןן חחחח לימון בחושה קלה להכנה וטעימה.

ועל זה נאמר "לימון שווה המוןןןן!!!!!!!!!! "cheekysurprise

 

 

 

 

 

cheekycheeky שלא תחשבו שהכנתי עוגה אחת הכפלתי כמיות שהרי צריך לחלק לילדים ולשכנים. חוץ מזה אני לא יודעת אם גם השכן הביא לאשתו לימונים ואם כן אולי לא הביא מספיק? wink יצאו לי 3 תבניות קטנות של אינגליש קייק ,ומגש אחד גדול של אינגליש קייק.עכשו באמת הלימון שווה המון חח .שנתחיל?

מה צריךל 

בקערה אחת לערבב :

210 גרם קמח/ כוס וחצי

1 א' אפיה.

קורט מלח

קערה מ"ס 2:

2 כפיות גרידת לימון

200 גרם סוכר / 1 כוס

80 מי"ל מיץ לימון / שליש כוס

50 מי"ל מים

3 ביצים גדולות

חצי כוס שמן

סירופ:

שליש כוס מיץ לימון (אני שמתי מים במקום מיץ כבר קיבלתי צמרמורת מהלימוניםfrown)

רבע כוס סוכר.

אופן ההכנה:

בקערה שמים את הסוכר וגרידת הלימון. ועם מטרפה ידנית מערבבים היטב פתאום תתחילו להריח את הארומה של הלימון פשוט נפלאאא.כ3 דקות מערבבים ואז מוסיפים את מיץ הלימון המים, את הביצים והשמן, מערבבים היטב.

מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח וא' האפיה ומערבבים עד לאיחוד המסה וללא גושים.

משמנים תבנית אפיה יוצקים את העיסה אופים ב170 מעלות כחצי שעה .

סירופ:

על להבה נמוכה ממיסים את הסוכר ומכבים את הלהבה.

כשהעוגה יוצאת מהתנור מחוררים עם קיסם  בכמה מקומות את העוגה, ויוצקים את הסירופ .

זהווו תהנו.ושנזכה למתקפות של רק דברים טובים.

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה  טובה.

רגעעעעע הבטחתי תמונו חחח (רוצים גם אצל השכן?)

 

 

cheekycheekycheeky

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת