1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

לחמניות מקמח קמוט, קמח מלא וכוסמין לבן

קמח קמוט נחשב לזן חיטה עתיק בשם קורסאן (KHORASAN) עשיר בחלבון ויטמינים ומינרלים. יש לו טעם מתקתק ואגוזי וצבעו זהבהב. אני אוהבת לנסות קמחים חדשים ולכן שילבתי אותו במתכון להלן וממש התאהבתי. הלחמניות יצאו רכות כמו כריות ומתקתקות וטעימות להפליא.

החומרים הדרושים:

2 כוסות קמח קמוט

1 כוס קמח מלא

1 כוס קמח כוסמין לבן

25 גרם שמרים טריים

1/2 שקית משפר אפייה

1.1/3 כף מלח

1 כף סירופ אגאבה

1.5-1.3/4 כוסות מים פושרים

1/3 כוס שמן תירס

1 ביצה לציפוי לפני האפייה

לקישוט לפני האפייה: פרג טחון ו/או סומסום.

אופן ההכנה

מנפים את הקמחים עם המלח. מוסיפים שמרים ומשפר אפייה, סירופ אגאבה, ומעבדים במהירות נמוכה כ-10 דקות, תוך הוספת המים והשמן לסירוגין בקילוח דקיק עד שנוצר בצק גמיש ואחיד שנפרד מדפנות הקערה. מתפיחים מכוסה כשעה וחצי-שעתיים.

מחלקים את הבצק ל-8-10 כדורים. מעצבים את הלחמניות ומניחים שוב לתפיחה שנייה של כ-25 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. לפני האפייה מצפים את הלחמניות בביצה טרופה וזורים עליהן מעט קמח קמוט, פרג ו/או סומסום. אופים כ-20-25 דקות. שומרים אותן מכוסות במגבת מטבח שלא יתייבשו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת