חלת עשבי תיבול
סופ"ש גשום וקר בחוץ ואני, אני בשוונג של אפייה , בשביל להתחמם,כן?
לפני מספר ימים נתקלתי ב-Y NET במתכון ללחמניות עשבי תיבול , קראתי ו....זהו, לא מוצאת אותו ואני, אנא אני באה? ובכלל, בא לי להכין חלה ....אבל מצא חן בעיני שילוב עשבי התיבול . אה, אין לי עשבי תיבול טריים אבל יש לי פריזר מלא בקוביות התיבול של דורות על שלל טעמיהם.
מתחילה לאלתר ממתכונים שונים , הזוגי זורם (תרתי משמע) ויוצא בגשם לחפש תבנית לחלה .
3.5 כוסות קמח לחלה
2 כפות סוכר
1 כף מלח
2 כפות שמרים
2 כוסות מים פושרים
2 קוביות שום כתוש דורות
2 קוביות תיבול איטלקי
2 קוביות בזיליקום
3 כפות שמן
להכניס את כל החומרים לקערה , להמיס את קוביות התיבול ולהוסיף לקערה.
לערבב במשך 5 דקות .
להעביר לקערה משומנת , לכסות ולהתפיח כשעה.
להעביר לתבנית ולתת התפחה נוספת של כחצי שעה.
בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות , לאפות 10 דקות ואז להוריד ל- 180 ולאפות עוד כחצי שעה עד הזהבה. כמה דקות לפני הסיום להבריש במעט שמן זית .
הוספת תגובה
2 תגובות