1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

עוגת שמרים קרנץבמילוי עוגת שוקולד וריבת חלב LIGHT ללא סוכר

11/02/2018

אם יש משהו שאני אוהבת זה עוגות שמרים ויש מבחר גדול כל כך שעדיין לא ניסיתי. אז מדי פעם אני מנסה, משנה וכל פעם מתלהבת מחדש מהתהליך כי הבצק הזה הוא כמו יצור חי ונושם.. והריח שמתפשט בבית פשוט כיף.

החומרים הדרושים:

כ-4 כוסות קמח כוסמין מעורב (מלא ולבן) מנופה

1.5-1.3/4 כוסות סוכרלוז

קורט מלח

25 גרם שמרים טריים

1/2 שקית משפר אפייה

100 גרם נטורינה או חמאה פושרת חתוכה לקוביות

1 גביע יוגורט 3% (150 גרם)

2 ביצים

1/3 כוס מיץ תפוזים +קליפה מגוררת (2 כפות)

1 כפית תמצית וניל

לקרם:

2 כפות ריבת חלב LIGHT של קונדיטור

1/3 כוס מיץ תפוזים (או מים או חלב)

150-200 גרם עוגת שוקולד מפוררת

לציפוי הבצק: מעט שמן תירס 

לציפוי העוגה לפני האפייה: 1 ביצה טרופה.

לציפוי העוגה לאחר האפייה:

2 כפות סירופ אגאבה או סירופ קוקוס מדוללות בכף מים.

אופן ההכנה:

בקערה נפרדת טורפים את הביצים, יוגורט, וניל, מיץ תפוזים וקליפה מגוררת. שמים את הקמחים המנופים בקערת המיקסר, מוסיפים את המלח והסוכרלוז ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים, משפר האפייה ושוב מערבבים. מתחילים לעבד במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את בלילת הביצים, לאחר מכן את קוביות הנטורינה/חמאה וממשיכים לעבד כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש שנפרד מדפנות הקערה. מוציאים את הבצק, לשים אותו מעט ומצפים בשמן תירס. יוצרים כדור מהבצק ומחזירים אותו לקערה לתפיחה של כשעה וחצי מכוסה בנילון נצמד. 

לאחר מכן מוציאים את האויר ומחזירים לקערה, מכסים בנילון נצמד ושומרים במקרר למספר שעות - בין 6 -ל-24 שעות.

הקרם למילוי: מערבבים יחד את כל המרכיבים לקרם אחיד ושומרים בצד.

מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים עלה מכל אחד ומורחים עליו את מחצית הקרם. מגלגלים לרולדה וחוצים אותה לאורך לשני חלקים כאשר החלק הפנימי החתוך כלפי מעלה. קולעים צמה משני חלקי הרולדה ומגלגלים אותה סביב עצמה. מניחים בתבנית חדפעמית עגולה. חוזרים על אותה פעולה עם החלק השני. משאירים לתפיחה של כחצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל200 מעלות.

לפני האפייה מצפים את העוגות בביצה הטרופה. עם הכנסת העוגות לתנור מורידים את החום ל-180 ואופים כ-20 דקות . 

יוצקים את הסירופ על העוגות החמות. שומרים מכוסה בנילון נצמד.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת