11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פרוסות חציל מטוגנות בתחמיץ

12/01/2018
פרוסות חציל מטוגנות בתחמיץ

פרוסות חציל מטוגנות בתחמיץ

 

 

חציל אחד ארוך, עם קליפה יפה ומבריקה ללא פגמים,

1/2 פלפלון  חריף, פרוס לפרוסו דקות,

4 שיני שום פרוסות או קצוצות או כתושות

 לשטוף היטב, ולפרוס עם הקליפה, לפרוסות בעובי בינוני, (7 מ"מ לערך), להניח את הפרוסות במסננת מעל קערה עמוקה, לזרות עליהן  מלח גס, ולהניח להגרת הנוזלים כ- 30 - 45 דקות.

לשטוף את המלח  תחת מים זורמים, ולהניח שוב במסננת לייבוש, או לנגב במגבות נייר,

לחמם שמן במחבת , על אש בינונית,,

 להתחיל לסדר את פרוסות החציל בשמן החם, ועליהן וביניהן מעט מהפלפלון החריף,  כאשר צד אחד משחים, להפוך לצד שני,

את חתיכות הפלפל החריף לטגן אך מעט ולהוציא לנייר מגבת סופג, בכל פעם את אלו שמתרככים , לשמור שלא יישרפו כי יהיו מרים,

לתחמיץ: 

3/4 כוס חומץ טבעי 5%

3/4 כוס מים,

 מלח 1/4 כפית,

 סוכר 1/2 כפית,

להרתיח כל המרכיבים דקה, לטעום ולתקן תיבול,

 להוריד מהאש ולצנן,

לסדר את פרוסות החציל בכלי  עם מכסה תואם,

לפזר חתיכות מהפלפלון החריף ושום, לצקת מעל את התחמיץ שהתקרר,

 לשמור במקרר מכוסה היטב.

 טיפ: במקום פלפלון אפשר להוסיף לתחמיץ (בעת הבישול),  1/2 כפית סחוג אדום מוכן 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת