11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לבנה ביתית

14/01/2018
לבנה ביתית

 

לבנה ביתית

מוגשת בתוספת עירית קצוצה שמן זית וזעתר

 

 

 

להכנת לבנה ביתית,  יש להכין מראש חיתול בד נקי, או בד כותנה לבן, שטוף היטב, ללא כל ריח של חומרי כביסה או מרכך

מצרכים: 

4 גביעים קטנים של יוגורט, 4% שומן לפחות, אפשר גביע אחד גדול, של יוגורט עיזים. (אפשר שגביע אחד יהיה שמנת חמוצה) 

 מלח לטעם,

כף שמן זית,

 

 אופציה לטעמים:

 אפשר להוסיף שמיר קצוץ, בצל ירוק קצוץ, עירית קצוצה, פפריקה, זעתר או שום כתוש.

 הטעם נפלא גם במצב הטבעי,

אופן הכנה:

לערבב כל המצרכים בקערת פיירקס, זה השלב שמוסיפים , אם רוצים, אחד הטעמים שבחרתם,

להניח את חיתול הבד מעל סיר או קערה עמוקה, ולצקת את היוגורט,

 לקשור את חיתול הבד לצרור, ולתלות מעל הכיור ל- 24 שעות ,  להגרת הנוזלים,

בזמן הזה תיוצר הלבנה.

אם החדר חם, עדיף להכניס את הצרור למקרר, ובלבד שיהיה תלוי מעל קערה עמוקה או סיר עמוק, מבלי לגעת בתחתית בנוזלים,

טיפ: קחו כף עץ עם ידית ארוכה, הניחו מעל הקערה ועל הידית תלו את צרור הלבנה, 

אם תרצו לעצב את הגבינה בצורה מסויימת, לאחר 24 השעות, העבירו אותה לכלי שתקבל את צורתו, לללחוץ קלות ולישר עם כף, 

כאשר נהפוך את הכלי  מעל צלחת הגשה, הגבינה תצא ותיפול החוצה בקלות.

 

*לאחסן בכלי סגור במקרר

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת