00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

ג'חנון

ג'חנון

מיני ג'חנון 

לא חייבים סיר יעודי לג'חנון (ראו בהמשך)

 

 1 ק"ג קמח,

 1/2 שקית אבקת אפיה

4 כפות סוכר,

 1 כף מלח ,

מים  2+1/2 כוסות חד פעמיות,

 למריחה 250 גר'  מרגרינה, או מחמאה , או גולדבנד או חמאה

לשים במיקסר לבצק גמיש  ונעים,

לכסות ולתת מנוחה שעה ויותר, ככל היותר עדיף, משך הזמן,  מקנה לבצק את גמישותו

להכין תבנית +נייר אפיה משומן,

 לעשות 15 כדורים ולהניח על נייר האפיה ,

לשמן את הכדורים גם מלמעלה,

 לכסות בניילון נצמד, ומגבת מעל שלא יתיבשו., ולהניח למנוחה , עדיף לילה שלם במקרר,

להוציא ולעבוד על משטח משומן בשמן

 למתוח ולפתוח כל כדור לעלה דק ככל האפשר, מלבני,   אם נקרע מעט לא קריטי.

 

 למרוח  על 2/3 העלה מרגרינה או אחר, בטפיחות על הבצק,

 לקפל את שליש הבצק הריק לאמצע, ומעליו את שליש הבצק הנותר (כמו ספר), שוב למרוח מרגרינה, על המלבן

להתחיל לגלגל ולמתוח תוך כדי , לגלגל ולמתוח שהג'חנון יהיה עם הרבה שכבות,

עלה דק וטוב, נקרע מעט, אם לא דק מספיק הג'חנון יצא עבה, ופחות טעים,

אם אופים רק ג'חנון לבד,

 לסדר בסיר שתי וערב, ללא צורך בהפרדת הג'חנונים וללא שום דבר בתחתית,

 

 להכניס לתנור ב- 10 בערב על 120 מעלות,  ולהוציא למחרת ב- 10 בבוקר. 

 

הערות והארות שלי:

חילקתי את הבצק ל- 25 כדורים, (רציתי לקבל ג'חנונים קטנים).

* רידדתי כל כדור בין שני דפי נייר אפיה משומנים, כך השיש נשאר נקי בסיום העבודה, נותר רק לאסוף את הנייר ולהשליך לפח.

*עבדתי עם מערוך קטן, שמקל על דיקוק הבצק,

*אפשר לרדד ישירות את הבצק ללא כיסוי נייר אפיה נוסף, נתון לשיקול דעתכם,

*דף הנייר אפיה נקרע להחליפו בחדש.

*העבודה אורכת זמן, על כן הכנתי את הבצק מיום קודם במקרר, למחרת בבוקר רידדתי, מרחתי וגלגלתי וסידרתי בתבנית משומנת וכיסיתי בניילון משומן אף הוא, בצמוד לג'חנונים,  ואיחסנתי במקרר, כאשר כל התבנית על תכולתה בתוך שקית ניילון גדולה,

*אם מכינים זמן רב לפני השימוש, אפשר לסדר בסיר ג'חנון גדול, לרפד ברדיד אלומיניום, ועליו נייר אפיה, ומעל הנייר לערוך את הג'חנונים בשתי וערב,  לסגור מעל עם הנייר אפיה + הרדיד אלומיניום   + מכסה הסיר ולהקפיא עד האפיה,

לפני אפיה לזלף מעל  הג'חנונים בצורה שוה שתי כפות סילן,

לאפות בתנור 120 מעלות עד למחרת. 

*מכיוון שבכונתי להכניס את הג'חנונים לסיר החמין, רק למחרת,   ( הם נמצאים במקרר מכוסים בניילון) , אאפה אותם בתוך שקית קוקי ענקית +נייר אפיה,

 שתכיל את כולם , מעל אזלף כף דבש, ואקשור את השקית,

 

בבוקר ניתן כבר לאכול את הג'חנון,

הוספתי לג'חנונים שנותרו בשקית עוד כף דבש, ומעל שפכתי מעט מים רותחים,(  כ- 1/4 כוס),

כדי שלא יתיבשו עד הצהריים, 

הבצק נפלא, והג'חנונים מלאים טבעות כמו שכבות של בצק עלים,

שנפתח בכל חיתוך סכין, כמו רצועה ארוכה ושחומה 

 

 

קרדיט מלי מאירוב + שינויים קטנים ותוספות שלי

 

 לא חייבים סיר יעודי לג'חנון, ממש לא!

כל סיר  ומכסה, ללא חלקי פלסטיק או זכוכית, מתאימים למטרה זאת,

 ומה צריך לעשות?

 לשים מים בסיר ולהרתיחם, ( למלא 1/2 סיר לערך, שיספיקו עד שבת בוהוריים לפחות)

את הג'חנונים מסדרים בשקית קוקי כמפורט לעיל, וקושרים. עושים חור בקיסם, ממש מתחת לקשר, למנוע התנפחות השקית מהחום,

 את הביצים מבשלים לביצים קשות!,  ומעבירים לשקית קוקי עם מים רותחים בתוכה כדי כיסוי הביצים, קושרים ועושים חור קטן עם קיסם, מתחת לקשר,

 להכניס את שתי השקיות לסיר עם המים הרותחים, לכסות היטב במכסה, , ולהעביר לתנור בדיוק באותה טמפרטורה, והכל כנ"ל,

 

פירקתי מהמכסה האדום, את כפתור הפלסטיק,

וכיסיתי מעל ברדיד אלומיניום (בגלל החור!), עד שבת , בעת ההגשה,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת