1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

עוגת רוגאלך כוסמין במילוי ריבת חלב LIGHT ללא סוכר

10/01/2018

לאחרונה ראיתי באינטרנט עוגות רוגאלך והחלטתי להכין אחת כזו עם שינויים שלי.

החומרים הדרושים:

500 גרם קמח כוסמין מעורב (לבן ומלא) מנופה

25 גרם שמרים טריים

1/2 שקית משפר אפייה

2 ביצים טרופות

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר

150 מ"ל חלב פושר (בערך כוס)

1-1.5 כוס סוכרלוז

1/2 כפית מלח

קליפה מגוררת+מיץ מ-1 לימון או תפוז

1 כפית תמצית וניל

למלית:

2-3 כפות ריבת חלב LIGHT של קונדיטור

1 כפית קפה נמס

קורט קינמון

2 כפות קקאו

1/3 כוס מים חמים

לציפוי לפני האפייה:

1 ביצה טרופה מדוללת בכף מים

לציפוי לאחר האפייה: 

2 כפות סירופ אגאבה

2 כפות סירופ קוקוס

2 כפות מים

למריחה על הבצק: שמן קנולה או תירס

 

אופן ההכנה:

מהבצק הזה מתקבלות 2 עוגות - 1 בתבנית עגולה 26 והשנייה בתבנית עגולה 20.

שמים בקערת המיקסר את הקמח המנופה. מוסיפים מלח ומערבבים היטב. מוסיפים כמוסוכר, וניל, שמרים ומשפר אפייה, ומתחילים לערבל במהירות נמוכה. מוסיפים את החלב, קליפה הלימון/תפוז+מיץ, הביצים והחמאה בהדרגה ומעבדים לבצק שנפרד מהקערה - בערך כ-10 דקות. משאירים לתפיחה מכוסה בנילון נצמד בערך לשעה וחצי. מוציאים את האוויר.מורחים שמן קנולה על הידיים ומוציאים את הבצק מהקערה. לשים מעט ומחזירים לקערה. שומרים במקרר כ4-6 שעות או עד למחרת .

המלית: מערבבים את כל המרכיבים לקרם אחיד ושומרים במקרר עד להכנת העוגה.

משמנים את 2 התבניות ושמים על התחתית נייר אפייה.

מערבבים את המרכיבים לסירופ הציפוי.

למחרת מוציאים את הבצק ומחלקים לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני פחות או יותר, מורחים חלק של המלית ועם חותכן פיצה מחלקים את המלבן לשניים, ואז יוצאים משולשים מכל מחצית. מגלגלים לרוגאלך כל משולש. מסדרים את הרוגאלך בתבניות מהדפנות פנימה כאשר במרכז עוגיית רוגאלה "עומדת". משאירים לתפיחה נוספת של כשעה וחצי.

לפני האפייה מורחים על העוגות ביצה טרופה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות. התבנית הקטנה כ-25 דקות.

עם הוצאת העוגות מהתנור מצפים אותן בסירופ שהכנו.

אין לתאר את הניחוח שמתפשט בבית ... עוגות פשוט מהממות :)

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת