66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

עוגה כושית מיליון דולר

כשתכינו את העוגה ותטעמו תבינו למה מיליון דולר והעוגה הזו כונתה ככה רכה וטעימה וכלום עבודה בקערה אחת כמו שאני אוהבתcheeky טוב נו אם תרצו להכין עליה קרם גאנש יהיה עוד סיר וכף.

תאמינו לי כשתכינו אותה היא תהפוך ל הבית, של שבת, של ארועים ,של אמצע שבוע, של קפה ותה או סתם כי בא לכם מתוק.

זו "העוגה "ומבחינתי אין שום עוגה כושית שמתחרה איתה. מצאתי את המתכון שלה מזמן ואיני יודעת של מי אז תודה רבה לנותנת המתכון אין עליה

 

מה צריך :

2 כוסות קמח תופח

3 ביצים

2 כוסות סוכר

1 סוכר וניל

2 כוסות מים פושרים

3/4 כוס שמן

4 כפות קקאו מנופות

אופן ההכנה:

בקערה עם מקצף ידני  לערבב את השמן הסוכר והביצים כמה דקות להוסיף כוס אחת של מים ולהמשיך לערבב.

להוסיף את הקקאו לערבב להוסיף לסרוגין את הקמח תוך כדי עירבוב עד לאיחוד העיסה. להוסיף את כוס המים השניה ולערבב.

זהו....

קחו תבנית אפיה{yes לא קפיצית מתפרקת} שימו נייר אפיה ושמנו את התחתית בלבד.

שיפכו את העיסה .ולתנוררר 175 מעלות 35-40 דקות.

שימו לב אם העוגה הושחמה כשבאמצע עדיין העיסה נוזלית כסו ב רדיד אלומיניום בזהירות.והמשיכו באפיה. עד שקיסם ננעץ בה ויצא עם מעט פרורים לחים.

{אצלי לקחה האפיה כמעט שעה אבל בגלל שהתנור שלי פשוט "גוסס" אז עד לתיקון נסתדר}.

בסיום האפיה yes מייד להכניס את התבנית עם העוגה לתוך שקית נילון מרשרשת ולקשור היטב עד לצינון yes {ראו בתמונה צילמתי במיוחד שתראו שלא קורה לעוגה שום כלום כשהיא נחה בנילון yesלהפך זה מה ששומר על הלחות שלה.

בנתיים תכינו קרם גאנש {לא חובה גם בלי הקרם היא טעימהההה}

לחמם שמנת להקצפה  חלבית /פרווה

להוסיף חבילת שוקולד מריר שבורה לקוביות ולערבב עד המסה. לשים בצד ולצנן.

אחרי שהעוגה התקררה למרוח את הקרם.

אם ישאר לכם קרם תעשו כמוני תלקקו wink או תתנו לאחד הילדים שהבטיח לשטוף את הכלים cheekycheeky שוחד מתוק{אני שונאת בחורף להדיח כלים קרררר לי}.

חברה אל תמתינו תתחילו לזלוללל . כמה שתהנווו רק מה ? לא לשכוח להשאיר לשבת פרוסה שתיים וגם ליwink

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה  טובה

מחר העוגה בפורום אוכל כשר מוזמנים לבקר

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת