66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

שאנישקי

03/01/2018

את המתכון מצאתי בוולה של מירב שיינר מיד ניצתה בי אש הזכרונות חלק מהמילוי של המאפה הנפלא הזה הזכיר לי את ערב כיפור אפילו שכעת אנחנו אחרי חנוכה.בצהוריים של ערב כיפור הכינה לנו אימא פירה חמים וטעים רצח  ולידו שמנת חמוצה או אשל קרירים (שאבי הכין מהחלב הטרי) כף פירה כפית שמנת מעדן!!!!!! סעודה מפסקת היתה עוף עם תוספת.במוצאי כיפור היתה שולחת אותי עם מגש של עוגת דבש נפלאה למתפללי בית הכנסת.נכון שלא כיפור אבל המאפה הזכיר לי את הזמנים הללו ואני מתגעגעת מאוד..שיניתי את המתכון 

ותרשו לי מעל במה זו לפתוח את ה להאריך קצת בדיבורים כי הרבה זמן שאני רוצה לרשום פוסט על הענין הזה ותמיד אני אומרת לעצמי "עיזבי את לא תתקני את העולם" אחרי שראיתי תגובה או שניים למאפה הזה שאני מתביישת אפילו לכתוב את מה שנכתב שם. ואז שאלתי את עצמי רגע ריבונו של עולם כל כך קשה לפרגן ?מילה טובה ?תודה?עולה לכם כסף?וגם אם לא מצא חן בעיניך אל תגיב עדיף! יושב אדם מכין מאפה או תבשיל, מצלם שלבים, שעות של עבודה מכין לכם פוסט רק תכינו.למה למה לא לפרגן?? למה להשמיץ?לפני שהכנתם וטעמתם? מילה אחת של פרגון מה עושה ? כיצד משמחת? כיצד יכולה להרים פלאות את מצב רוחו של האדם ולעשות לו טוב לאותו היום ולעוד ימים רבים.{ לא כותבת את מה שכותבת כי לא מפרגנים לי הכל לאור תגובות שאני פוגשת ורואה באינטרנט תגובות מחלחלות} אז בואו נרים את הכפפה ונתחיל להחמיא וגם אם לא אהבתם שימרו את התגובה בבטן.וכאן אם לא אהבתם את המאפה והתחלתם רק לפרגן, יהייה זה שכרי בואו נתקן את העולם.

תודה לכולם על ההענות וההקשבה

זהו הוצאתי את הקיטור אפשר להתחיל

 

כאן תהיה לכם קצת עבודה אבל שווההה

המצרכים:

למילוי:

3 תפוחי אדמה גדולים מבושלים ומעוכים לפירה

בצל אחד קצוץ ומטוגן במעט שמן

מעט מלח

פלפל שחור

1 שמנת חמוצה 9%

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

לבצק:

חצי קילו קמח

2 כפות שמנת חמוצה (מהשמנת ששמים במילוי)

ביצה אחת

3 כפות מהמחית של תפוחי אדמה שהכנו

3 וחצי כפות סוכר חום

1 כף שמרים יבשים/ טריים

70 גרם חמאה רכה

10 גרם מלח

1  וחצי כוסות מיים שבושלו בהם תפוחי האדמה.

אופן ההכנה:

ראשית בשלו את תפוחי האדמה במים (yes לא מומלחים)כחצי שעה שימו במסננת לשמור את המים שבושלו בהם תפוחי האדמה.

במחבת לטגן את הבצל עד הזהבה (אני גורמת לו קצת  קצת להשרף ).

למעוך את תפוחי האדמה לפירה yes ולהוציא 3 כפות ממנו  (לבצק).

לערבב את הבצל המטוגן בפירה להמליח מעט ולפלפל, לשים בצד לצינון.

הכנת הבצק:

בקערת המיקסר לשים את הקמח הסוכר והמלח והחמאה ולערבב כ5 דקות עם וו הגיטרה .

להוסיף את שאר החומרים מלבד המים.(ביצה 3 כפות  פירה ו2 כפות שמנת חמוצה) להמשיך לערבב כ2 דקות להוסיף את השמרים ובהדרגה את מיי הפירה עד שתקבלו בצק רך מאוד (יכול להיות שלא תצטרכו את הכוס וחצי מיי הפירה הכל תלוי בספיגת הקמח שבו אתם משתמשים , ולכן שימו את המיים בהדרגה.

קיבלתם בצק רך מאוד תוציאו מהמיקסר שימו מעט קמח על משטח העבודה ותלושו אותו בידיים עוד כדקה. הבצק מכודרר תחזירו לקערה מכוסה היטב במקום חמים והתפיחו חצי שעה.שוב תלושו את הבצק להוצאת האוויר ושוב לכסות ולהתפיח כשעה וחצי (זה בסדר הבצק לא תופח לממדים  עצומים )

הרכבת המאפה:

לשים בתבנית עגולה או מרובעת נייר אפיה ולשמן אותו לכדרר כדורים (במשקל של 60 גרם כל כדור, אתם יכולים ליצור כדורים יותר גדולים אבל לפי דעתי מספיק 60 גרם.) להניח כל כדור במרחק של 4 ס"מ זה מזה.לקחת כוס ועם התחתית ללחוץ במרכז כדור הבצק ליצירת גומה. 

לשים כף פירה בגומה עליה כפית שמנת ולפזר מעט גבינה צהובה .

למרוח ביצה טרופה  על הבצק שנשאר גלוי ולפזר קצתח / שומשום.

לשים במקום חמים ולהתפיח.

לחמם תנור ל175 מעלות ולאפות כ30 דקות או עד שהמילוי משחים ושולי הבצק מזהיבים.

תשמעוווו אשששששש 

רק רציתי להגיד לכם אל תוותרו על הפירה בבצק ולא על המיים של תפוחי האדמה הם גורמים לבצק רכות חלומית 

ועוד פרט קטן אפשר לוותר על המילוי הזה ולשים במקום זיתים וגבינות או כל דבר אחר שתבחרו.

העיקר הוא ה-ב-צ-קקקקק

מה אתם קוראים עדיין את הפוסטcheekycheeky רוצו למטבח ותתחילו בהכנת המאפה..ביום כזה לארוחת ערב אני הייתי מתענגת.

תהנו ושיהיה בהצלחה

שלכם  מכל  ה טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת