88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

דובוש טורטה

21/12/2017
דובוש טורטה

דובוש טורטה

 כיאה למלכת העוגות מהונגריה,

היא נושאת בגאון זה מאתיים שנה את כתר הקרמל הזהוב, על ראשה, 

ונקראת על שם ממציאה,  דובוש, 

עוגת שכבות של טורט רך, עם  קרם  מענג ביניהן,

ולמעלה הקרנצ'יות המתפצפצת של הקרמל, 

 העוגה שעשתה הסטריה בהיוולדה, והסטוריה בעצם קיומה עד ימינו אנו,

נכבשתי בקלות בטעמה האנין...

לקרם:

4 ביצים שלמות, + 6 כפות סוכר להקציף על אש קטנה,

עד לקבלת קצף בניר,

 להוסיף 125 גר' שוקולד מריר

להמשיך להקציף, ולהוסיף 200 גר' חמאה,

 לבצק:

3 ביצים להפריד,

 להקציף חלבונים 3 כפות סוכר + 3 חלמונים + 3 כפות קמח תופח או קמח תפוחי אדמה, 

לאפות על נייר משומן בתבנית גדולה של התנור,

* לאפות כך שלוש תבניות בצק,

לחלק כל אחת ל- 2

מתקבלות שש שכבות של עוגה אפויה,

בין השכבות למרוח קרם,

 על שיכבה עליונה למרוח קרמל,

קרמל:

להמיס 12 כפות סוכר עד הזהבה

למרוח מיד על העוגה,

 לפרוס בסכין מלובנת 

לחמם סכין היטב על להבה ישירה, ובעודה לוהטת לפרוס למלבנים את העוגה, 

(אין אפשרות לפרוס את הקרמל שמתקשה בסכין רגילה)

 

קרדיט: אמא של רחל בנאי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת