88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

שבלולי שמרים קינמון

30/11/2017
שבלולי שמרים קינמון

שבלולי שמרים קינמון

בצק מצוין, רק לשמן ידים ומשטח עבודה 

ולעצב איך שרוצים,

 והפעם שושנים במילית סוכר חום וקינמון

 

 


1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף משפר אפיה או 1 כף אבקת גלוטן
4 ביצים...
1/2 כוס סוכר
1 כוס שמן 200 מ"ל
קורט מלח
2 כוסות מים פושרים לא בבת אחת, בהדרגה ולפי כמה שהקמח צורך,
ללוש הכל היטב במיקסר, לפחות 10 דקות ויותר,

להתפיח עד הכפלת נפח, שעה וחצי.
לחלק ל-4-5 כדורים

לשמן את כף היד, ולמרוח את משטח העבודה,

לרדד למלבן וליצור צמות או שושנים או רוגלך
למרוח ביצה שלמה טרופה מעל ..

להתפיח להכפלת נפח
לאפות בטורבו 200 מעלות. עד להשחמה מלאה כ 20 דקות ..

בחמש דקות אחרי האפיה למרוח סירופ עם מרית..

לסירופ:

1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 סוכר וניל
להרתיח היטב , ולבשל על אש קטנה .. עד לקבלת סירופ עם מרקם דבשי..

 


 

לרוגלך:

 על משטח משומן מעט לרדד כדור בצק למלבן דק,

 למרוח שוקולד נוטלה,

 לקפל לחצי, להדק קצוות במערוך 

לחתוך משולשים בגלגלת פיצה,  ולגלגל ,

לקראנץ': 

על משטח משומן

לרדד כדור בצק למלבן,

 למרוח כל ממרח של אגוזי לוז/נוטלה, 

לגלגל,

 לחצות לכל האורך בגלגלת,

 להניח אחד על השניX, להקפיד שהצד החתוך למעלה, וללפף,

התפחה עשרים דקות, בתבנית אינגליש קייק  או ליצור עיגול ,

למרוח ביצה שלמה טרופה 

להתפיח 20 דקות

אפיה בטורבו 200 מעלות

למילית סוכר דמררה + קינמון: (זה היחס, ל-2 רולדות,  להכפיל כמויות בהתאם למספר הרולדות שרוצים)

כוס סוכר דמררה + כפית מלאה קינמון , לערבב,

לרדד עלה בצק,

למרוח את עלה הבצק בחמאה מומסת, במברשת אפיה,

 לפזר מילית סוכר+ קינמון, בנדיבות,

 לגלגל לרולדה,

 לפרוס פרוסות שמנמנות ( ברוחב שתי אצבעות לערך) , ולטבול בתערובת סוכר קינמון 

להניח על תבנית מרופדת נייר אפיה, כאשר החלק שטבלנו בסוכר קינמון למעלה,

 לאפות בתנור שחומם מראש, 175 מעלות  חום עליון תחתון (לא טורבו), עד שזהוב שחום 

למרוח מיד עם הוצאתם מהתנור בסירופ שהתקרר.

 

 

סירופ:

 חמש דקות לפני סיום אפיה, שהמאפים כבר שחומים,

למרוח סירופ במרית, ולהחזיר לתנור לחמש דקות אחרונות

 

 

 

 

קרדיט: בצק יפעת רגב הכנה נעמה קדוש

 

 

מאפי שמרים + טיפים  נעמה קדוש  למתכון של  יפעת רגב

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת