88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגיות חמאה נמסות בזילוף

01/12/2017
עוגיות חמאה נמסות בזילוף

עוגיות חמאה נמסות בזילוף 

 

 

את העוגיות האלו מזלפים בעזרת שק זילוף (ממליצה על החד – פעמיים) וצנתר משונן רחב בקוטר 12 מ"מ. ממליצה הפעם על צנתר מפלסטיק שמתרחב מעט בעת הזילוף וגמיש יותר לעומת המתכתי, וזה בערך הדבר היחידי שאולי קצת ירתיע אתכם.. אבל אני סומכת עליכם שלא תוותרו ותכינו! כי איך אפשר לעמוד בפני היופי הזה??

עוגיות חמאה נמסות

יש כל כך הרבה מתכונים ברשת לעוגיות מזולפות. הכי חשוב שהבצק יהיה רך כדי שלא יהיה קשה לזלף אותו. וזה ממש קריטי. החמאה צריכה להיות מומסת שהתקררה לטמפ' החדר, מערבבים היטב ומייד מזלפים אותן. אין צורך בקירור הבצק או העוגיות. אפשר כמובן להפוך את המתכון לפרווה או לטבעוני בכך שתחליפו את החמאה במרגרינה. המתכון כולל ארבעה מרכיבים בלבד, אבל אפשר לשדרג אותו עם ווניל, קקאו, קליפת תפוז, קליפת לימון או אפילו מעט מלח. מה שתבחרו יהיה מצוין.

באחד הנסיונות שלי להגיע למתכון המושלם, לקחתי רבע מהבצק והוספתי לו קקאו וערבבתי היטב לבצק שוקולדי. כשהעברתי לשק הזילוף, העברתי בחלקים, פיסה מהבצק הבהיר ופיסה מהבצק הכהה ובזילוף מתקבלות עוגיות שיש, שאחת לא דומה לאחרת. באפשרות הזו אתם לא תעמדו!

עוגיות חמאה נמסות

אז הנה לכם מתכון לשבת, לעוגיות שמכינים בקלות. והכי כיף לארוז בצנצנת יפה ולחלק לאהובים. מבחינתי זו המתנה האולטימטיבית מציעה לכם להכפיל כמויות.

עוגיות חמאה נמסות

 

 

 

 

בצק ל 50 עוגיות בערך

  1. 200 גרם חמאה מומסת שהתקררה לטמפ' החדר
  2. 1/2 כוס אבקת סוכר
  3. 1/2 1 כוסות קמח רגיל
  4. 1/2 כוס קורנפלור

הוראות הכנה

 

  1. מחממים תנור ל160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. ממיסים חמאה ומקררים לטמפ' החדר. מעבירים לקערה גדולה ומערבבים יחד עם אבקת הסוכר (ופה אפשר להוסיף: ווניל או קליפת תפוז..) מנפים מעל קמח וקורנפלור ומערבבים היטב לבצק אחיד, חלק ורך.
  3. מעבירים לשק זילוף שהכנסנו בו צנתר משונן בקוטר 12 מ"מ.
  4. מזלפים עוגיות בצורת ורד. בקוטר 4 ס"מ בערך.
  5. אופים כ 13 - 15 דקות, עד שהעוגיות זהובות בתחתיתן ומעט גם מעל.
  6. מוציאים מהתנור. לא מנסים להזיז את העוגיות עד לצינון מוחלט.
  7. אופים את התבנית השנייה.
  8. שומרים בכלי/צנצנת אטומה.

הערות

  1. * אפשר להוסיף: ווניל, קליפת תפוז, כפית אבקת אספרסו, מלח
  2. ** לעוגיות שיש - הוסיפו 2 כפיות שטוחות קקאו לשליש או רבע מהבצק וערבבו היטב. מעבירים לשק זילוף: פיסה מהבצק הבהיר ופיסה מהבצק הכהה, לסירוגין. וכשתזלפו - תראו את הקסם! 

 

כל עוגיה והאופי שלה...

 

בציפוי אבקת סוכר וגנאש 

לגנאש שוקולד: 1/2 כוס שמנת מתוקה 38% להביא לסף רתיחה במיקרו

לצקת על

100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות ולכסות

להמתין 3 דקות לערבב עד המסת השוקולד, לקרר לטמפרטורת החדר, 

להגיש עם/ ליד העוגיות 

 

ואפשר ללא קקאו

 

 

קרדיט: בראון שוגר

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת