00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עראייס

28/11/2017
עראייס

עראייס

עראיס, לראשונה אכלתי אותן, כשהן עשויות על גריל חשמלי, מעשה ידיו של בני להתפאר, 

1/2 פיתה קריספית ושחומה מבחוץ, מילית מתובלת ועסיסית עשויה כהלכה, וזה היה עונג צרוף,

אם חשבתי שזה מורכב ומסובך משהו, נוכחתי לדעת שטעיתי,

התגעגעתי לטעם, בחוץ ירד הגשם, בבית עלו הריחות, מעוררי התיאבון, פרצו החוצה מבעד לדלת הסגורה,

 מילאו את חדר המדרגות,  והוא אמר לה, (מעדות שמיעה) מישהו כאן בבניין שלכם, יודע לבשל, 

זאת לא אני בטוח, ענתה לו...

ארוחה לחמישה מבוגרים / או עשרה ילדיםwink

5 פיתות חצויות /10 חצאים

 למילית:

700 גר' בשר כתף בקר טרי טחון,

1 - 2 כפות  שומן טלה קצוץ דק, או טחון, (מופיע ארוז כגוש קפוא בחבילה, להפשיר חלקית ולטחון במטחנת בשר, או בפולסים במעבד מזון + להב מתכת),

 2 בצלים קצוצים דק,

1/4 ח' פטרוזיליה עלים בלבד,

 1/4 ח' כוסברה עלים בלבד,

 4- 5 שיני שום כתושות

 תבלינים: 

כפית פלפל שחור גרוס,

מלח  כפית שטוחה,

כמון 1/2 כפית,

בהרט 1/2 כפית 

שמן זית לטיגון

תרסיס שמן זית או קנולה,

כלים:

מחבת פסים כבדה, או פלאנצ'ה

כף טיגון 

 תבנית תנור מרופדת נייר אפיה, 

קערת פיירקס עמוקה ורחבה,

אופן הכנה:

במעבד מזון + להב מתכת קוצצים בפולסים את הבצלים ומטגנים בסיר רחב ושטוח, עד ריכוך, (לא צריך להשחים),

בינתיים קוצצים את עלי הכוסברה + הפטרוזיליה + שיני שום בפולסים,  ומוסיפים לבצל שהתרכך בטיגון, 

מערבבים מדי פעם ומטגנים כ- 2 דקות,

מסיטים לשולי הסיר את הירקות ומוסיפים באמצע את התבלינים מערבבים מעט כדי לפתוח טעמים, ומערבבים תבלנים עם הירקות,

 אחרי כדקה מוסיפים את שומן הכבש + הבשר הטחון מערבבים דקה, מתבלים במלח ומכבים את האש, מכסים.

כאשר המילית מצטננת לטמפרטורת החדר, מכניסים למקרר עד המילוי, 

אם ממלאים מיד, חוצים כל פיתה לשני חצאים,

 מחממים מחבת פסים או פלאנצ'ה מרוססת בשמן זית ,

 מחממים תנור אפיה ל- 200 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו),

ממלאים כל חצי פיתה בנדיבות מהמילית ומניחים בקערת הפיירקס כאשר המילית למעלה,

כאשר סיימנו למלא את הפיתות, והמחבת+ השמן כבר חמים,

 מניחים כל חצי פיתה במחבת עם הפתח +המילית למטה, לצריבה של כמה דקות, אפשר לשים כמה חצאים שנכנסים האחד ליד השני

 חום הטיגון חודר עמוק פנימה ומבשל את הבשר, שנצרב ומשחים מבחוץ ,

מרססים שמן זית על שני צידי הפיתה, ומניחים אותה על צידה, במחבת, עד שצרובה יפה, אך לא שרופה, מדי פעם ללחוץ מעל עם כף טיגון, להדגשת הפסים הצרובים,

 הופכים לצד שני וצורבים, 

מעמידים את כל הפיתות אחת ליד השניה עם חלקן התחתון על המחבת לצריבה אחרונה, 

מעבירים מה שמוכן לתבנית מרופדת נייר אפיה, כך ע שמסיימים עם כולן,

מכניסים את התבנית לאמצע התנור לאפיה של 7 - 10 דקות, להשלמת השחמה אחידה ובישול הבשר,

מגישים חם

להגיש עם טחינה, סלט ירקות, חמוצים ,

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת