00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוף ברוטב סויה סילאן מיץ תפוזים וצ'ילי

14/11/2017
עוף ברוטב סויה סילאן מיץ תפוזים וצ'ילי

עוף ברוטב סויה סילן מיץ תפוזים וצ'ילי

שחום ועסיסי

8 חלקים שוקיים וירכיים של עוף עם העור,

1/4 כוס רוטב צ'ילי או קטשופ

 1/4 כוס סויה,

 1/4 כוס סילאן או דבש,

 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי,

 1/2 כפית פילפל שחור גרוס,

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה,

 3 - 4 שיני שום כתושות

אופן הכנה

בקערה עמוקה לערבב את חומרי המשרה,

להכניס את חלקי העוף במים רותחים,  לנקות היטב את העוף ,

להכניס לקערת המשרה, ולערבב היטב,

 לכסות עם ניילון נצמד, לילה במקרר , או לפחות ארבע שעות,

לחמם תנור על 170 מעלות, לאפות באמצע תנור , שעה, חום עליון תחתון, כאשר החלק עם העור היפה יותר למטה,

לצקת מעל את שארית חומרי המשרה,  ולאפות עד שמשחים, להרטיב מדי פעם בנוזלים שבתבנית

להפוך לצד שני, עם העור למעלה,  ולהמשיך באפיה עד שהעוף שחום יפה, להרטיב מדי פעם, 20 דקות לערך (לא ליבש!)

העוף יוצא רך ועסיסי, 

*אם רוצים לחמם למחרת את מה שנשאר, לכסות בנייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום,

תנור 170 מעלות ולהוריד ל- 10- 15  דקות אחרונות לקבלת ציפוי קריספי ושחום,

** לכמות בשר גדולה יותר, להגדיל את כמות הרוטב באותו יחס,

***סך הכל זמן אפיה כשעה ועשרים דקות, אפיית יתר תיבש את הבשר

 

עם הוצאת התבנית מהתנור, 

 

ולאחר חימום 

 

אם רוצים להוסיף תפוחי אדמה, להוציא את חלקי העוף מהרוטב, לתבנית,

להכניס  לתוך הרוטב תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות עבות או שמיניות, לערבב שיצופו היטב, 

אפשר לאפות  יחד עם הבשר, ואפשר לאפות בתבנית נפרדת  ולהוסיף שני בצלים פרוסים 

אפיה של שתי התבניות בו זמנית על תכנית טורבו , להפוך ולהרטיב מדי פעם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת