66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

מאפה חמאתי עם בצל ירוק

29/11/2017

ולמה נתתי לו את הכינוי הזה כי הוא עתיר בחמאה יחסית למשקל הקמח זו הנקודה...... החמאה !מאפה מדהים בטעמו וברכותו עליו נאמר בביס הראשון כבר תגידו וואוווו..או תשמעו מהמכובד וואווו.בהכנת הבצק כמעט ולא תשתמשו בידיים אלא בכף עץ רק אחרי התפיחה תעזרו בידיים.קצת דביק קצת פצריי אבל טעיםםם.

 

לפני שנתחיל רק אסביר לכם שכשהכנתי את המאפה שכחתי לצלם את השלבים ,ואחרי כמה ימים הכנתי מאפה פרווה עם ירקות מוקפצים וההדגמה היא על המאפה הזה ושלב לפני האפיה ואחרי הוא המאפה עם הבצל. כמובן שבעיני המאפה עם הבצל היה לי טעים יותר עם חמאה זה יאמי 

בואו נתחיל:

מה צריך:

בקערה לנפות חצי קילו קמח 

כף שמרים יבשים // 25 גרם שמרים טריים

3 כפות סוכר

כף שטוחה מלח3 כפות חמאה רכה

ביצה אחת

250 מ"ל חלב פושר

למילוי :

180 גרם חמאה רכה (לא מומסת)

3 כוסות בצל ירוק רק הגבעולים הירוקים.

מעט מלח

כפית א' שום

אופן ההכנה:

ממיסים את השמרים ב50 מ"ל חלב

בקערה שמים את החמאה הסוכר המלח  הביצה והקמח ו 200 מ"ל חלב. מערבבים עם כף עץ לא בידיים.

מוסיפים את השמרים המומסים וממשיכם לערבב את הבצק עד שאין בו גושים .הבצק יוצא מאוד דביק .

משמנים את הקערה במעט שמן ומכסים את הבצק לתפיחה עד הכפלה.

בנתיים בקערה מערבבים את הבצל עם החמאה וא' השום והמלח.מניחים בצד.

כשהבצק תפח מוסיפים לו עוד 3 כפות קמח אבל לא לשים אותו אלא מחדירים את הקמח לבצק תוך כדי סיבוב הבצק בקערה עד שהקמח נטמע והופך להיות פחות דביק. אם רואים שהבצק עדיין דביק מוסיפים עוד מעט קמח כף שניים ושוב אותה פעולה. (לא לדאוג הבצק עדיין דביק אבל ניתן לעבוד איתו)

חותכים בידיים משומנות פיסת בצק במשקל של כ50 60 גרם מכדררים לכדור ושמים לתפיחה של כ10 דקות.

משטחים את הכדור (על משטח מקומח או משומן )עם האצבעות לדיסק .שמים כפית מהמילוי (הבצל והחמאה )ומורחים על פני כל הבצק.

מקפלים כמעט לחצי ( כשחלק מהמילוי מציץ החוצה). ואז שוב לחצי. 

מניחים בתבנית עגולה משומנת במרחק של ס"מ אחד מהשני וככה ממלאים את התבנית מסביב. ואת האחרונים מסדרים באמצע בצורת פרח.

מצפים בביצה טרופה עם מעט חלב מפזרים קצח או שומשום.

מתפיחים שוב .

אופים ב175 מעלות כ30 דקות.

מצננים מעט וזוללים. המאפה כל כך טעים שאתם לא תוותרו עליו תכינו אותו שוב ושוב.

בהצלחה

שלכם מכל ה 

טובה

נ.ב

הכנתי באותה צורה בצק פרווה במילוי ירקות מוקפצים.

במקום חמאה שמתי שמן ומים במקום חלב.

המתכון נלקח מהרשת בשינויים שלי.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת