11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק עדשים כתומות וירקות כתומים

05/11/2017
מרק עדשים כתומות וירקות כתומים

מרק עדשים כתומות וירקות כתומים

 

 

 

כל הירקות נחתכו בדיסקית הצ'יפס של מג'ימיקס,

 כמון שאפשר גם ידנית,

 מרקם המרק יכול להשאר במצבו הטבעי, או טחון בבלנדר מוט, לדרגה הרצויה,

 מחיתי חלק או מחוספס יותר, 

מצרכים:

500 גר' עדשים כתומות שרויות לילה בקערה עמוקה עם הרבה מים, (להחליף מדי פעם את המים),

לסיר גדול:

 3 בצלים יבשים בינוניים מגוררים,

2 גזרים גדולים מגוררים,

 2 בטטות מגוררות,

3 גבעולי סלרי פרוסים,

 500 גר' דלעת קלופה ומגוררת,

 צרורר סלרי עלים + פטרוזילה לקשור לצרור,

1 עגבניה מסומנת ב-X

4 - 5 שיני שום שלמות,

תבלינים : פלפל שחור גרוס + פפריקה מתוקה + אבקת מרק עוף + מלח לפי הצורך

אופן הכנה:

 בסיר עמוק לטגן את הבצל המגורר, עד ריכוך, להוסיף גזרים , בטטה דלעת סלרי ועגבניה,

 לערבב מדי פעם כ- 10 דקות,

להוסיף את צרור הירק, ותבלינים

 להוסיף כף פפריקה מתוקה,

1/2 כף פלפל שחור גרוס,

 אבקת מרק עוף אמיתי 2 - 3 כפות, 

1/2 כף מלח ,

לערבב, להוסיף  מים רותחים בכמות שתכסה על כל תכולת הסיר,  ועוד קצת, שיספיקו למשך כל זמן הבישול, (חלק מהמים נספגים בעדשים),

 להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולהנמיך להבה, לבשל בבעבוע קל, עד שעדשים מתרככים, 30 - 40 דקות או לפי הצורך, 

לטעום ולתקן תיבול לפי הצרך, 

זה השלהב להחליט כיצד אתם רוצים את המרק,

 מחיתי חלק או גס יותר, שהירקות יורגשו בו, או בכלל טבעי, הכל טעים,

 

 

מחיתי יותר

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת