88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

חלות שש רצועות

03/11/2017
חלות  שש רצועות

 

 

חלות שש רצועות

 

 

 

מצרכים:

למדידה כוס חד פעמית לשתיה חמה

3 כוסות מים פושרים,

3 כפות שמרים,

4 כפות סוכר,

 2 כפות מלח,

 1 ק"ג קמח ,

1/2 כוס שמן + 2 כפות,

אופן הכנה

מים + 1/2 כוס  שמן + שמרים + סוכר  לערבב,

להוסיף קמח בהדרגה , ולהתחיל ללוש,

 להוסיף את המלח,

 להמשיך ללוש ולהוסיף 2 כפות שמן הנותרות,

ללוש 10 דקות, להתפיח עד הכפלת נפח, להוציא אוויר, להתפיח שוב, להכפלת נפח,

 

העיצוב:

להוציא את הבצק על משטח עבודה, אין צורך לקמח או לשמן, הבצק נוח ונעים,

 להוציא בעזרת האגרוף כדורי בצק,

לשלוש חלות  בינוניות 18 כדורים  / לשתי  חלות גדולות 12 כדורים 

מכל 6 כדורים לעצב חלה כך:

לגלגל לכדורים חלקים על משטח העבודה,, 

לרדד כל כדור ולגלגל לרולדה, לגלגל את הרולדה לרצועה ארוכה וצרה יותר בקצוות,

 לעבוד בזריזות שהרצועות תהיינה שוות לחבר את שש הרצועות בקצה אחד,

לחלק אותן בקבוצות  2-2-2

הקליעה, לא משנה מאיזה צד מתחילים,  פעם מימין ופעם משמאל חוזר על עצמו,

לוקחים רצועה שניה  מימיןומניחים לשמאלה למעלה,   והראשון  מימין לאמצע לאמצע, 

חוזרים מצד שמאל שני מעבירים למעלה ראשון לאמצע וממשיכים לסירוגין,

עד סוף החלה

 קוטמים יפה קצוות ומכניסים כלפי מטה, 

מניחים את החלה לתפיחה  בתבנית עם ניר אפיה, מכוסה,

למרוח בביצה סילאן / או דבש, ולמרוח עם נייר סופג מכודרר,

אפשר לזרות שומשום

לחמם תנור ל- 160 מעלות , להכניס את החלות ל- 10 דקו להמשך תפיחה בתנור, 

 להעלות טמפרטורה ל- 180 - 190 מעלות , להשלמת האפיה, כ- 30 - 40  דקות 

כאשר החלות מזהיבות מעל, לבדוק שאפויות גם מלמטה, 

להוציא, ולכסות בנייר אפיה ומגבת מטבח מעל עד שמתקררות,

 אחר כך אפשר להקפיא אם מכינים מראש, עוטפים בנייר אפיה, רדיד אלומיניום וניילון נצמד מסביב, 

 

 

 קרדיט: יעל פריגן

                                                                                                                                                                                                                                        

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת