2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

במיה ברוטב עגבניות חמוץ מתוק

18/10/2017

 השבוע באחד הימים כשהייתי בסידורים נכנסתי לקצב השכונתי וראיתי במקררים

במיה קפואה נהדרת קטנה קטנה ומשובחת ,לא התאפקתי קניתי ,

הגעתי הביתה ומיד הכנתי לי מנה מנחת של המעדן הזה.סיר במיה מזכיר לי תמיד את אימי ז''ל

 אני זוכרת שהייתה מכינה במיה  עם פרוסות בשר ,בדרך כלל בלי רק במיה

עגבניות ורוטב סמיך חמוץ מתוק .כילדה סלדתי מהירק המיירר הזה ונמנעתי לאכול אותו.

כשגדלתי ונפתחתי יותר לטעמים ומרקמים אהבתי את הבמיה לצד אורז לבן ככה כמו שהיא

רק במיה עם רוטב על אורז ,כשהגעגועים פורצים אני מכינה לי מנה של במיה שאפשר היום

להשיג כל השנה במקרר הקפואים ,

 מתכון:

1/2 קילו במיה טרייה נקייה (או חבילה במיה קפואה )

2 עגבניות אדומות בשלות ומגורדות

4 שיני שום כתושות

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית סוכר

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כף אבקת מרק עוף

1/2 כפית מלח לימון

מעט שמן

1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה :

אם משתמשים בבמיה טרייה מנקים את הגבעול מסביב ,בזהירות לא לפצוע את הבמיה שלא יצא הריר ,

מניחים במסננת ושוטפים היטב ,מייבשים את הבמיה ,בסיר מניחים שמן מטגנים את הבמיה עד להזהבה קלה

מוציאים ושומרים בצד .

במיה קפואה מפשירים מייבשים היטב במגבת ומטגנים מעט כמו במיה יבשה .

הכנת הרוטב :

בסיר שטוח מחממים מעט שמן מטגנים קלות את השום מוסיפים עגבניות מגורדות מאדים מספר דקות ,מוסיפים

את הרסק וממשיכים לערבב ,יוצקים את המים ,מתבלים חוץ מהמלח לימון ,מביאים לרתיחה ,מוסיפים את הבמיה ,

הטרייה או הקפואה ,ממתינים שהרוטב יגיע שוב לרתיחה ,מעבירים ללהבה נמוכה ,מכסים במכסה מבשלים כ1/2 שעה ,

מוסיפים את המלח לימון מבשלים עוד 10 דקות ,מגישים לצד אורז לבן .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת