88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגיות שושנים וקצף

13/11/2017
עוגיות שושנים וקצף

עוגיות שושנים וקצף

 

הערות שלי באדום, שאר המתכון מובא כלשונו

 

מצרכים למתכון

לבצק פריך

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות / מחמאה לעוגיות פרווה

גביע שמנת חמוצה / שמנת צמחית לעוגיות פרווה השתמשתי ביוגורט 3%

3 חלמונים

350 גרם קמח

כפית אבקת אפייה

לקצף וניל

3 חלבונים

כוס סוכר

1 אינסטנט פודינג וניל

 

 

הוראות הכנה:

את החמאה והשמנת החמוצה להקציף כ-2 דקות, להוסיף את שאר מצרכי הבצק ולעבד לבצק חלק.

לחלק את הבצק ל 5 חלקים שווים או ל-10 חלקים שווים לקבלת מיני עוגיות שושנים.

*שמתי את הבצק לשעה וחצי במקרר בתוך שקית ניילון

**חילקתי את הבצק לשלושה כדורים, רידדתי למלבן דק, מרחתי מהקצף וגילגלתי לרולדה ארוכה,

את כל מצרכי המרנג להקציף יחד עד לקבלת קצף תפוח.

לרדד כל חלק למלבן ולמרוח 2 כפות קצף, למיני עוגיות נמרח כף אחת, לגלגל לרולדה ולפרוס לעוגיות.

***טיפ: כדאי להקפיא את הרולדות לחצי שעה, ואז הן נפרסות יפה, והמילית לא נלחצת החוצה בעת החיתוך (לא חובה),

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם הצד של הקצף כלפי מעלה.

לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות כ 20-25 דקות.

העוגיות יוצאות פריכות ונפלאות - חשוב לשים לב ולא לאפות את העוגיות יותר מידי, הן צריכות להשחים מעט בלבד.

השושנים מצוננים מאוחסנים בקופסה עם מכסה תואם,

 

קרדיט: פודיזגוד

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת