77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

טישפישטי פרווה

05/11/2017
טישפישטי פרווה

עוגה בחושה של יהודי בולגריה לראש השנה ויום כיפור

הכמויות לתבנית מרובעת קטנה

החומרים

2 כוסות  קמח מלא

כוס סולת

150 ג"ר אגוזים קצוצים גס

1 כוס מים

1 כוס שמן

 2 כפיות אבקת אפייה

לסירופ

 1 סוכר וניל

½ 1 כוסות סוכר

2 כוסות מים

מיץ מ-1 לימון

1 לימון מקולף

 אופן ההכנה

יוצקים לסיר את השמן,  ואת המים. מרתיחים 

בקערה שניה מערבבים את האגוזים הסולת והקמח, מוסיפים לנוזלים ומערבבים לבצק.

כשזה פושר, מוסיפים את אבקת האפיה והסוכר וניל

יוצקים לתוך כלי האפיה (לא משומן) חותכים מעוינים,  ואופים בתנור בחום 200 מעלות.

לאחר כ-15 דקות מקטינים את החום ל180 מעלות

אופים עד שהמאפה מקבל גוון זהוב בהיר.

סירופ:

שתי כוסות סוכר

כוס וחצי מים

קליפה מגורדת מלימון

2 כפות מיץ לימון 

מבשלים ביחד את המים  והסוכר. עד שהסוכר נמס.

כשהסוכר כבר שקוף, סוחטים לתוך הסיר 2 כפות מיץ לימון טרי, כדי להסמיך.

אם הסירופ לא מספיק סמיך, מוסיפים עוד קצת לימון, המרקם צריך להיות קצת צמיגי, אבל עדיין נוזלי.

יוצקים  את הסירופ מעל העוגה, ומכסים את העוגה עד שהסירופ ייספג בה היטב.

בהתחלה הסירופ עולה מעל העוגה אך במשך הלילה במקרר כל הסירופ נבלע .

טעימה רק אחרי 12 שעות במקרר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת