33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מה? איפה? כמה? למה?

תמר מג'הול איכותי מיטבתה, עם אגוז, או במתכון חטיף בריאות בייתי

זה מרגיש שזה ממש מתבקש...

עם נוף הדקלים ברקע, רק חיכינו שליד השוקו הכי הכי, יהיה מוגש גם תמר.

תכירו את התמרים המצוננים המבחרים של יטבתה!

 

 

תמר מג'הול עסיסי

 

 

זה החטיף והממתק והפרי והקינוח החביבים עלי.

גם בריא, גם טעים, מתוק ועסיסי.

רק חייבת שהוא יהיה מהטובים. 

והזן של יטבתה הוא איכותי במיוחד, וברמת יצוא, כזו שאיננה נפוצה בשוק הישראלי, שזה אומר:

 

*בעל אחוז שלפוח (היפרדות הקליפה מהפרי) מינימלי, עד 15%

*תמר גדול ובעל אחוזי לחות גבוהים

*השיווק יהיה בתנאים אופטימליים - בצינון

.

ארץ זבת חלב ודבש, בה התמר הוא מענפי המטע החשובים.  בשוק התמרים זנים שונים, אבל תמר המג'הול נחשב לאיכותי והאהוב ביותר (לא רק עלי). אבל לא רק בארץ, למעשה ישראל מובילה את שוק המג'הול העולמי עם 75% משוק המג'הול, כאשר 30 מתוך 40 אלף טון של הצריכה העולמית, נגדדים על ידי חקלאים כחול-לבן.

 

ישראלי אוהב תמרים?!...

יטבתה ערכה סקר על צריכת התמרים על ידי הישראלים, ועלה כי:

82% אוכלים תמר כנשנוש קטן בין הארוחות

37% כקינוח בסוף הארוחה

30% לפני או אחרי פעילות גופנית

24% מוסיפים תמרים כרכיב בשייק פירות

17% מוסיפים תמרים כתוספת לקורנפלקס או גרנולה

15% אוכלים תמר לצד משקה חם (כממתיק)

11% כרכיב בתבשיל

8% תחליף לארוחה

.

ואני?

אה... לגבי כל התשובות נכונות!

אני אוהבת את הפרי בכל מצב, צורה ושילוב.

מקרה קלאסי של "תמר עם כל דבר".

אני אוהבת להכין צלחות מג'הולים לשכנות שיולדות, לחבר חולה, לאירוח, לקינוח וגם לשלב במתכון עם דברים טובים ובריאים אחרים, כדי לייצר לי חטיפי בריאות בייתים.

.

.

חטיף בריאות בייתי

 

להכנה בתבנית 20*20:

10 תמר מג'הול ללא חרצנים

150  גרם שיבולת שועל עבה (2.5 כוסות)

2 כפות קמח כוסמין מלא 

כף סוכר חום

כף גרעיני חמניה

50 גרם שקד מולבן

50 גרם פקאן

כף זרעי צ'יה

רבע כוס שמן קוקוס

1 כף טחינה בטעם שוקולד של אחוה

2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

חצי כפית קינמון

.

.

משרים את התמרים במים פושרים לכ-10 דקות. מוציאים וחותכים קלות.

מערבבים את כל המצרכים היבשים בקערה אחת, ורטובים בקערה נפרדת ואז מאחדים לתערובת אחת.

מעבירים לתבנית עם נייר אפיה ומהדקים.

אופים עד שמזהיב ומחכים שיתקרר לפני שחותכים.

אני חתכתי ל-24 יחידות כדי לקבל גודל שיהיה תוספת בריאות שמתאימה גם בתקופה של שמירה על דיאטת הרזייה.

אני מודה שזה כל כך טעים שלפעמים ממש קשה לעמוד בפיתוי...

תמר מג'הול של יטבתה נמכר באריזה המכילה 400 גרם, עם כשרות רובין, ויופץ בצינון על ידי יחידת ירקות טריים בשטראוס.

שיהיה לכם בתאבון ורק בריאות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מפקדת הערוגה אלא אם צויין אחרת