00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מטבוחה

01/10/2017
מטבוחה

מטבוחה

 

התמונה של ‏אתי שחר‏.

המרכיבים:

10 עגבניות בינוניות בשלות, קלופות

 

1/2 כוס שמן זית

8 שיני שום, קצוצות גס

1/2 כף סוכר

1/4 כף פלפל לבן גרוס

5 פלפלים ירוקים חריפים (יוצא חריף מדי לטעמי, ראו בהמשך כיצד פתרתי את הבעיה)

2 פלפלים אדומים מתוקים (אם רוצים)

1/2 כף פפריקה מתוקה

1/4 כף מלח.

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את העגבניות לרוחבן, *סוחטים אותן מעט כדי להוציא מהן חלק מהנוזלים והגרעינים, וקוצצים אותן גס. *(את המיצים אפשר לשמור במקפיא ולהוסיף לתבשילים אחרים),

התמונה של ‏אתי שחר‏.  התמונה של ‏אתי שחר‏.                

  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב, מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות תוך ערבוב.

התמונה של ‏אתי שחר‏.

 

  1. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הסוכר והפלפל הלבן. מקטינים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי, עד שהעגבניות התרככו (כמעט התפרקו). מערבבים מדי פעם.

התמונה של ‏אתי שחר‏.

  1. מטגנים בשמן עמוק או שורפים על האש את הפלפלים החריפים (והמתוקים, אם משתמשים). מצננים אותם, קולפים ומנקים מזרעים. חותכים את הפלפלים לרצועות דקות.

התמונה של ‏אתי שחר‏.

  1. מוסיפים לסיר העגבניות את הפלפלים, הפפריקה המתוקה והמלח. מערבבים ומבשלים 40 דקות נוספות. מערבבים מדי פעם.
  2. מסירים מכסה,  וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שכמעט אין נוזלים.
  3. אפשר למעוך מעט  למרקם מחיתי יותר,

התמונה של ‏אתי שחר‏.התמונה של ‏אתי שחר‏.

המטבוחה יצאה חריפה רצח,  עד כדי  כך, שלא הרגשתי כל טעם אחר,  מלבד החריפות. הוספתי קופסה של עגבניות חתוכות דק,  בישלתי יחד בסיר פתוח כ- 20 דקות,  ותיבלתי מחדש  במלח וסוכר לטעם, יצא מושלם.

 

קרדיט: רפי כהן

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת