22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

חזה עוף/הודו במרינדה (לא להיבהל).

עודכן 7.10.17
בחירת העורך בעמוד הראשי 19.9.17
 
 
 
 
 
 
 
 
בשביל כאלה (כמוני) שלא מבינים הרבה בעבודת מטבח, לשבור שיא של עצמם זה לא ענין של מה בכך. חלק מהם נרתעים מעבודת מטבח - מה שהם מכנים בשם "בישול' שאיננו אלא הכנת אוכל (ומה ההבדל בין השניים תמצאו בפוסטים אחרים שלי). ולמה? כי מי שמבין קצת במשהו, לא חשוב באיזה ענין - מחיתולים ועד מחשבים, קל מאד לעשות הרבה רושם על אלה שמבינים פחות ממנו, בוודאי על אלה שלא מבינים כלום. במטבח למשל, כל מיני שמות וכינויים מפוצצים, נשמעים כסינית למתקדמים. לך תסביר להם שג'וליאנים הם בסך הכל רצועות צרות וארוכות שנחתכו מירקות, פירות או בשר. כל המילים המפוצצות מרתיעות אותם מלהתקרב למטבח עבור משהו שיותר מסובך מחביתת ירק. אז לפעמים הם לוקחים נשימה עמוקה - ומנסים את כוחם. זה מה שקרה לי היום. ומה השיא ששברתי? ראשית, עשיתי משהו שמצריך הכנה מוקדמת. כלומר, לא משהו שמתחילים ומסיימים באותו יום. בדרך כלל אני אוהב להתחיל ולסיים במכה אחת. זה מצמצם את רשימת האפשרויות שלי להכנת אוכל. שנית, התגברתי על פוביה מטבחית שלי - להתמודד עם מושגים לא מוכרים. אז את הג'וליאנים כבר הזכרתי. יש גם את המרינדה. מי שמחפש פרשנות - האינטרנט מלא. אז מחפשים.
המרינדה היא מישרה: משהו שמשרים בו דברים אחרים. אין לה רכיבים קבועים, כל זמן שכמות הנוזלים בה, עולה על כמות המוצקים. דבש או סילאן למשל, נחשבים נוזלים. חשוב שאחד המרכיבים יהיה שומני: שמן בישול, מיונז ודומיהם יהיו טובים. זאת בגלל שחזה עוף/הודו מכיל מעט שומן ולכן הוא נוטה להתייבש בצליה במחבת, על האש וכד'. תוספות אחרות לטעמכם - מה שתשימו - טוב. אני ממליץ להתחיל עם משהו שהעתקתם מהרשת ועל זה תוסיפו ותחסירו לפי טעמכם וכאוות נפשכם. הכל הולך.
 
היום (כלומר התחלתי אתמול) הכנתי חזה עוף במרינדה. כתוספת, אחרי שהוצאתי את העוף המושרה, השתמשתי במרינדה גם כרוטב לתפוחי אדמה. יצא אחלה. אם הבנות אמרו "טעים מאד" - קיבלתי מדליה. אפשר להשתמש גם בחזה הודו.
 
הנה מה שהכנתי ל4 מנות:
מתחילים מהמרינדה. בכל שלב אפשר לעצור, לטעום ולתקן תיבול. אפשר להחסיר או להוסיף מרכיבים לפי טעמכם והמצאי בביתכם.
הכמויות זה בערך כי שפכתי מה שבא לי וכמה שבא לי (ותודה לליהי קרויץ ולמאקו אוכל שרשימותיהם היו לי לבסיס. קרדיטים בסוף). אם אין לכם כל מה שאני שמתי, אין דבר. תשתמשו במה שיש לכם. ומה שמתי?
3-4 כפות שמן זית.
2 כפות רוטב סויה.
רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק.
כפית פפריקה מתוקה.
חצי כפית פפריקה חריפה.
חצי כף רסק עגבניות.
שתי קוביות שום כתוש.
3 כפות סילאן (או דבש).
מיץ מלימון שלם.
כפית חרדל.
מלח לפי הטעם (לא להשתולל כי רוטב הסויה הוא מלוח).
פלפל שחור.
מערבבים הכל היטב בקערה.
 
לטיגון
תרסיס שמן לטיגון (אם אין - קצת מרגרינה או שמן רגיל).
 
פורסים חזה עוף לפרוסות די עבות (כ-1-ס"מ בעובי).
מערבבים עם המרינדה היטב - שתכסה את נתחי החזה, מכסים בנילון נצמד - ולמקרר. מינימום שעה. הכי טוב - לפחות לילה (וזה מה שעשיתי).
 
לתפוחי האדמה (4 די גדולים חתוכים לקוביות גדולות מאד או תפוחי אדמה קטנים בקליפתם, חתוכים לחצאים) - מעט קוצי טימין יבש (זה לא באמת קוצים. אלה העלים המיובשים שלו).
 
מומלץ לטגן את נתחי החזה על מחבת פסים, אבל כל מחבת תהיה טובה. רצוי עם תחתית עבה לפיזור טוב של החום. אני הלכתי על מחבת פסים.
מחממים את המחבת על המבער הבינוני באש בינונית-גבוהה.
מרססים שמן (או מורחים מרגרינה או שמן ונעזרים במברשת סיליקון).
כשהשמן חם משטחים את פרוסות החזה (אחרי שהוצאנו מהמרינדה והנחנו לה לטפטף. לא לשפוך את המרינדה). אחרי כדקה הופכים. אחרי עוד דקה הופכים שוב ואחרי דקה וחצי עד שתי דקות הופכים ועוד כזמן הזה ושוב הופכים. כך הופכים כל פעם עד שהנתחים צלויים היטב קצת קרוב לחריכה אבל לא יותר מדי כדי שלא יתייבשו.
 
למי שרוצה גם תפוחי אדמה ברוטב הזה מומלץ (לפני הטיגון) להניח את פרוסות הבשר על צלחת וקצת להפעיל לחץ פיזי מתון ולהגיר את שאריות המרינדה חזרה לקערה. חזות העוף ימתינו לטיגון כשעה וחצי-שעתיים עד שתפוחי האדמה יהיו כמעט מוכנים.
לתבנית (אפשר מזכוכית חסינת חום או ממתכת מרופדת בניר אפיה) עם שוליים קצת גבוהים, שופכים את המרינדה.
מכניסים את תפוחי האדמה ומערבבים היטב שכל הקוביות מרוחות היטב במרינדה. שופכים לתבנית חצי או שני-שליש כוס מים.
בוזקים את קוצי הטימין ומי שרוצה תבלינים נוספים - זה הזמן. מכסים ברדיד אלומיניום.
מכניסים לתנור 180-200 מעלות לשעה ורבע בערך, בשני שליש הגובה של תא האפיה.
מוציאים ומניחים על קרש.
מסירים את רדיד האלומיניום. מערבבים בעזרת כפות את תפוחי האדמה, מגלגלים אותם בקצת הנוזלים שנותרו ומחזירים לתנור לכחצי שעה או עד שתפוחי האדמה מוכנים (בודקים בנעיצת מזלג).
 
בחצי שעה הזו מטגנים את חזות העוף כמתואר.
תהנו.
ליהי קרויץ
https://www.youtube.com/watch?v=XbYEJyiQc8c
מאקו אוכל
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/the-winning-recipe-ten-minutes/Recipe-bec54cd0943db51006.htm
 
 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת