88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת דבש קלאסית

18/09/2017
עוגת דבש קלאסית

 

                         עוגת דבש קלאסית מושלמת

 

 

 

תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ

 

 

לעוגה:
4 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר
קורט מלח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
240 גרם (2/3 כוס) דבש
240 מ"ל (1 כוס) קפה חזק (נוזל), קר (כוס מים עם 2 כפיות קפה נמס מגורען)
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
1/2 כפית קינמון טחון (לא חובה)
1 כפית תמצית וניל
320 גרם (2 ורבע כוסות) קמח
10 גרם (2 כפ יות) אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה

להגשה:
אבקת סוכר (***לא חייבים),

 

הערה לתוספות שלי לבצק:

את כוס המים הרותחים חילקתי ל-2 

*1/2 כוס מים  רותחים+ 2 כפיות נס קפה, להוסיף  פושר

1/2 כוס מים  רותחים + 2 תיונים ארל גריי ( לחילופין אפשר צ'אי מסאלה), להוסיף פושר

**הוספתי 1/4 כפית ציפורן

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
  2. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
  3. ממשיכים להקציף ומוסיפים פנימה את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד שמתקבל מרנג יציב.
  4. בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, דבש, קפה, שמן, קינמון ווניל לתערובת אחידה.
  5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את תערובת החלמונים בזרם דק תוך כדי ערבול, עד שהכל אחיד.
  6. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
  8. אופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  9. מצננים בטמפרטורת החדר והופכים על צלחת הגשה.
  10. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

הערות, הארות ותוספות:

  • העוגה במיטבה לפחות יום-יומיים לאחר ההכנה, כך שמומלץ מאוד להכין אותה מראש.
  • ניתן לשמור את העוגה בכלי סגור במקרר עד 7-8 ימים.
  • מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר, אז היא במרקם האידאלי.
  • אם רוצים, אפשר להוסיף לעוגה גם אגוזים קצוצים, אבל אני דווקא אוהבת את המרקם החלק יותר במקרה הזה.

 

 

 

קרדיט: עוגיו.נט

חייבים זיגוג סוכר? נו טוב, ערבבו 3- 2 כפות אבקת סוכר  + 2 כפיות חלב או מים פושרים, (לא להוסיף בבת אחת !)

למרקם  משחתי נוזלי מעט,  וצקו וקשקשו מעל העוגה שהתקררה, בעזרת כפית שייזל באופן חופשי גם לצדדים,

 


 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת