44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הסקירות של גלי

המלצות וביקורות ספרים של קרולין (גלי) וילדיה!

אפרת ליבפרוינד מגישה שוקולד / אפרת ליבפרוינד

אפרת ליבפרוינד מגישה שוקולד - אפרת ליבפרוינד - שף קונדיטור - אתר נוריתה


יש מישהו שלא אוהב שוקולד?? ספר השוקולד של  אפרת ליבפרוינד מציע מגוון של מתכונים ושילובי שוקולד קלים להכנה. הספר נפתח במבוא המתמצת מספר כללי יסוד על השוקולד. בין היתר הוא מסביר איך להמיס שוקולד (בזהירות) ואיך לעשות גנאש. כל מתכון מלווה בתמונות מעוררות תאבון.

משלל המתכונים בספר בחרנו בתי הבכורה ואני להכין את עוגיות האוריאו במילוי קרם וניל. ההוראות קלות להכנה, אך לא כל כך ברורות ומכוונות לאנשים הבקיאים במטבח. המידות היו בכתב קטן מדי ואף בתי התקשתה לקראו. במתכון נכתב שיש לערבב במיקסר חמאה עם סוכר, אך מן הראוי היה לציין שיש להמס קודם את החמאה. זה ברור למי שמרבה לאפות, אך לא לחדשים בתחום. בנוסף המילוי צריך להתקרר מספר שעות לפני השימוש. מן הראוי היה לציין בתחילת ההכנה שמוטב להכין את המילוי מספר שעות לפני הכנת העוגיות כדי שיספיק להתקרר. אנחנו הכנו קודם את העוגיות ונאלצנו להמתין מספר שעות עד שהמילוי יתקשה. כמו כן לא היה מספיק ברור שיש להקציף את הקרם.
 
ההכנה:

1
. ערבבנו בבלנדר חמאה עם סוכר ואז הוספנו את שאר החומרים המצויינים במתכון. הכנו כדורים מהתערבות ושמנו בתבנית שקעים. יצאו לנו כ-12 עוגיות.



2. שמנו את העוגיות בתנור לרבע שעה והנה התוצאה:



3. הכנו את קרם הווניל בהתאם להוראות:



4. הקצפנו את הקרם וקיררנו:

5. כשהקרם התייצב הזלפנו אותו על הכדורים. מכיוון שהכדורים יצאו עבים, חילקנו כל כדור לחצי, הזלפנו את הקרם על חצי אחד וסגרנו לסנדוויץ'.




העוגיות טעימות אך הקרם יצא מתוק מדי. בהמשך ננסה מתכונים נוספים מהספר. הספר מומלץ לאוהבי מתוקים ולמנוסות באפייה.

בשורה התחתונה: בתאבון!


מגב הספר:

"שוקולד... מילה אחת, וכמה טעמים ואסוציאציות! שוקולד הוא פינוק בין-לאומי ורב-גילי. אמרתם 'שוקולד', ויש לכם הסכמה מקיר לקיר. לפעמים אנחנו רוצים אותו קטן ומרוכז, לפעמים מתאים לנו קינוח שכבות שוקולדיות, ויש זמנים שעוגת שוקולד פשוטה אך משובחת היא מה שאנחנו צריכים עם הקפה.

"אפרת ליבפרוינד מגישה שוקולד" מאת השף-קונדיטורית אפרת ליבפרוינד, בהוצאת "דני ספרים" כולל מבחר מתכונים מגוון שיספקו לכם שוקולד לכל זמן ועניין ויאפשר לכם להתאים מתכון שוקולד לכל מטרה ומצב רוח. תמצאו בו מתכונים קלים לצד מתכונים מורכבים ומאתגרים, וכולם כוללים הוראות ברורות ומדויקות, כדי שכל אחד יוכל להצליח להכינם.

תמצאו בו מתכונים קלים של בראוניז ועוגות בחושות, שטעמם הערב לא יסגיר לאיש את הסוד כמה קל היה להכינם; של קינוחים במגוון דרגות קושי, בהתאם למיומנות שלכם, למידת רצונכם להשקיע, וגם – לסבלנותכם ולזמן העומד לרשותכם; קינוחים קלים ומקסימים תמצאו גם בפרק קינוחי כוסות; ממתקי השוקולד המגוונים שבפרק שוקולד בקטנה יאפשרו לכם לפנק את היקרים לכם וגם את עצמכם בטעמים נוסטלגיים לצד חידושים מעוררי דמיון; ופרק שוקולד למתקדמים יענה על הצורך של אלו שכבר עשו כמה צעדים קדימה ומחפשים אתגרים חדשים בעולמו המרתק של השוקולד.

אל תחמיצו את המבוא של הספר. יש בו תמצית מידע וכללי יסוד חשובים מעולמו של השוקולד, כדי שתוכלו להפיק את המרב והמיטב מכל מתכון ומתכון.

יש לכם שוקולד? קדימה! המתכונים מחכים לכם!"


"אפרת ליבפרוינד מגישה שוקולד" מאת אפרת ליבפרוינד
סטיילניג: חמוטל יעקובוביץ'
צילום: רונן מנגן
הוצאת "דני ספרים", 144 עמודים. כריכה קשיחה. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל גלי1היחידה אלא אם צויין אחרת