44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הסקירות של גלי

המלצות וביקורות ספרים של קרולין (גלי) וילדיה!

פשוט טעים לשבת / אביגיל מייזילי

פשוט טעים לשבת - אביגיל מייזיליק  - אתר נוריתה

 

"ספר הבישול "פשוט טעים לשבת" מאת השפית ועיתונאית המזון אביגיל מייזליק, הוא ספר שכולו מאכלי שבת מענגים והספר השביעי בסדרת ספרי בישול המאגדת בתוכה מתכונים שכשמם כן הם, פשוטים, טעימים ומשמחים."
  ,

אין כמו ספר בישול טוב כדי לפתוח את התאבון. האמת שמאז שרוב המתכונים זמינים ברשת, אני כמעט ולא קונה ספרי בישול.  כששמעתי שיצא ספר בישול חדש הכולל מאכלי שבת מענגים, שמחתי לשים עליו את ידי. הספר הזה בא בול בזמן לחגים הקרבים ובאים. כבודם של בלוגי האוכל במקומם מונח, אך אין כמו ספר בישול הזמין בכל עת. הספר בפורמט גדול וקשיח וכל מתכון מלווה בצילומים מעוררי תאבון. הספר מאגד בתוכו מאכלי שבת, החל ממנות ראשונות וכלה בקינוחים. הספר מחולק למספר חלקים: חלות, סלטים, דגים, עופות ובשרים, תוספות, פינוקי בריאות, קינוחים ועוגות. בין המתכונים אפשר למצוא  סלטים, חלות תוצרת בית, תבשילי בשר, עוגות ועוד. המתכונים פשוטים יחסית להכנה (אהבתי שהשפית השתמשה בחומרים זמינים) וחלקם היו מוכרים לי, אך תמיד טוב שיש ספר המאגד את כולם.

בתי הבכורה ואני בחרנו להכין קוגל תפוחי אדמה (ההערה שלוותה למתכון לפיו מדובר בקוגל "אשכנזי לבנבן" קצת צרמה לנו). המתכון קל להכנה, אך חסרים בו הוראות מדודקדות יותר. זו הפעם הראשונה שהכנו קוגל ולכן הוראות מדוייקות (ככמות המלח או איך סוחטים תפו"א) היו מועילות. בסופו של דבר הסתדרנו וסחטנו את הנוזלים מתפוחי האדמה המגורדים בעזרת מגבת. בכל אופן, ראוי היה להוסיף פרט זה למתכון לטובת אלה שחדשים במטבח. כן היה חסר גודל התבנית.

להלן תהליך ההכנה:
  
בשלב ראשוני קילפנו תפו"א כמצויין במתכון.                                                                                                                         



לאחר מכן גירדנו את התפו"א וסחטנו מתוכו את המים בעזרת מגבת.



הוספנו ביצים ותיבלנו ושפכנו את התערובת ל 4 תבניות קטנות:



 שמנו בתנור:



והקוגל מוכן!



אהבנו את התוצר הסופי ותבנית אחת כבר חוסלה כליל. את המתכון המלא תוכלו למצוא בספר! אהבנו מאד את המתכונים ואת התמונות משובבי העין. אין לי ספק שעוד נעזר בספר רבות. יש בו עוד מתכונים ששמנו עליו עין. אני בהחלט ממליצה על הספר לכל מי שמעוניין לשדרג את המטבח שלו!

בשורה התחתונה: שווה!

"השפית ועיתונאית המזון אביגיל מייזליק כותבת כעשרים שנה על נושא המזון. היא משמשת כמורה בכירה לאמנות הבישול ופרסמה עד היום ספרי בישול רבים, כולם רבי-מכר שנמכרו בעשרות אלפי עותקים."

אביגיל מייזליק אומרת:

"כתיבה של ספרי בישול הינה חוויה מלאת רגש. בישול כפי שרובנו חווים אותו אינו רק סדרה של פעולות מובנות, אלא תהליך שכולל בתוכו את כל החושים – ריח, מישוש, שמיעה, ראייה וכמובן טעם. אך לא פחות מכך הוא כולל גם רגשות, זיכרונות, רצונות, כאשר כל ספר שכזה מביא איתו חתיכת לב, רצון אמיתי לשתף אחרים במשהו טוב שזכינו לטעום, להכין ולפעמים אפילו להמציא.

"אך ספר על אוכל של שבת הינו דבר אחר לגמרי. שום תבשיל שבישלתי בחיי אינו דומה להכנת האוכל של שבת. באופן כמעט ניסי, למרות שזוהי פעולה שחוזרת על עצמה שבוע אחר שבוע – בכל פעם אני מתרגשת מחדש, ובכל שבוע אני מבשלת ממקום שונה לחלוטין מהשבוע שעבר. לא פעם אני צריכה לגייס מתוכי כוחות נפש של ממש על מנת להרים את הסכין ולהתחיל לעבוד, אולי משום שזהו אוכל שמכיל בתוכו לא רק חושים, ידע ורגש – אלא גם המון נשמה.

"בשבת יש לאוכל טעם אחר, יש לו ריח של גן עדן והוא כל כך טעים, יותר מכל אוכל של מסעדה שאי-פעם טעמתי. במהלך השנים הרבות שבהן התארחתי בשבתות – אכלתי בבתים רבים, וכמעט מעולם לא נתקלתי באוכל לא טעים. והרגע שבו כולם חוזרים מבית-הכנסת וטועמים לראשונה את החלות החמימות שזה עתה ירדו מהפלטה הינו רגע של עונג צרוף, שקשה מאוד להעביר דרך מתכון.

"לכן אפשר לומר שהספר הזה כמעט נכתב מעצמו, כי איך אפשר לכתוב על שבת ולא להכניס את החלות שלנו, את לחם המחמצת, את הסלט הטורקי והגוואקמולי והחריימה, את הבשר שאנחנו כל כך אוהבים ואת העוגיות והעוגות ועוד ועוד... ספר זה מאגד בתוכו עשרים שנה של בישול לשבת, עשרים שנה של אהבה גדולה לרגע הזה, לחיבור של כל המשפחה סביב שולחן אחד, לעצירה הנפלאה מהחיים שמלווה באוכל שכולו עונג, אוכל שכולו שבת."


"פשוט טעים לשבת" מאת אביגיל מייזליק
צילום וסטיילינג: שושי סירקיס
הוצאת "דני ספרים", 541 עמודים, כריכה קשיחה, כשר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל גלי1היחידה אלא אם צויין אחרת