88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת מרנג וקצפת חלומית

29/08/2017
עוגת מרנג וקצפת חלומית

עוגת מרנג וקצפת חלומית 

 

 

 

 מצרכים:

 תבנית בקוטר 24 ס"מ,

לבצק:

100 גר' חמאה קרה,

2 כפות גדושות סוכר,

 1 כוס קמח תופח, (כוס חד פעמית לשתיה חמה),

2 חלמונים,

למילית:

 1 מיכל שמנת מתוקה,

 3 כפיות סוכר,

 1 כפית נס קפה,

 למרנג:

4 חלבונים, + 1 כוס סוכר

גנאש שוקולד:

 200 גר' שוקולד,

1 שמנת מתוקה,

הכנת הגנאש:

 להרתיח שמנת מתוקה ,לצקת על השוקולד השבור לקוביות, להניח לזה 10 דקות, ולערבב עד שהשוקולד נמס, לעוגה נשתמש ב 2- 3 כפות, 

(והשאר יכול להשמר במקרר בקופסה סגורה עד שבוע ימים),

לאפיית המרנג

 מציירים על דף אפייה את קוטר התבנית  והופכים לצד שני,

 מקציפים חלבונים  במהירות בינונית ועוברים למהירות גבוהה כ- 5 דקות,

מתחילים להוסיף סוכר כף אחרי כף,  מודאים שהקצף יציב,

(הופכים את הקערה, אם הקצף לא זז סימן שיציב דיו),

מחממים תנור מראש ל- 100 מעלות,

 מזלפים בשקית זילוף+צנטר כוכב, עיגול  מלא וצפוף על דך האפיה

 אופים /מיבשים 3 שעות,

הבצק לבסיס:

 לשים בידיים, את כל החומרים עד לבצק אחיד /או במעבד מזון, מכניסים ל- 30 דקות למקרר, עטוף בניילון,

 

 מצפים תבנית 24 בנייר אפיה, עליו מרדדים את הבצק ואופים ב-180 מעלות  10 - 12 דקות או עד שמזהיב קלות, מצננים,

 מקציפים שמנת מתוקה + נס קפה + סוכר ומניחים בצד,

 

הרכבת העוגה:

מורחים את קרם הקצפת על הבצק ,

מעל הקרם מניחים את המרנג,

מקשטים ב 2 - 3 כפות שוקולד,

 

 מאחסנים במקרר  לפחות 24 שעות,

 

 

קרדיט: אסנת סלע

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת