33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיים רק פעם אחת

צרכנות ,טיולים ,אוכל ,ספורט ,אומנות

קיש פלפלים צבעוני וטעים

קיש פלפלים
חומרים
לקלתית - בסיס הקיש

כוס ורבע קמח רגיל לא תופח
100 גר' חמאה מופשרת חתוכה לקוביות
חצי כפית מלח
רבע כוס מים

 

מלית הקיש
3-4 פלפלים מכל הצבעים
1- 2 בצל אפשר לגוון גם עם בצל ירוק
גבינה בולגרית 100 גר'
כוס חלב /או קופסת שמנת מתוקה
3 ביצים

הכנת הקלתית

מערבבים את החמאה עם הקמח והמלח עד לקבלת בצק מפורר ללא גושים גדולים
מוסיפים בזהירות את המים ולשים את כל החומרים לכדור בצק
אם רטוב מדי מוסיפים  מעט קמח

מחממים תנור ל 190 מעלות 
משמנים תבנית/פיירקס  עגולה 26 ס"מ רצוי מתאימה לקיש
מרדדים את הבצק ע"ג נייר פרגמנט עם מעט קמח לצורה עגולה יותר מהתבנית
מניחים את התבנית מעל והופכים ואז מהדקים את הבצק לדפנות התבנית
מחוררים עם מזלג את הבצק שתי וערב ע"מ שלא ידבק ואו יתנפח
מכניסים לתנור ל 18 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב ומוציאים.

 

 

IMG_3904.JPGIMG_3908.JPGIMG_3905.JPGIMG_3903.JPGIMG_3910.JPGIMG_3902.JPG

 


הכנת המילוי לקיש

חותכים את הבצל לטבעות דקות ומטגנים במבט עם מעט שמן זית עד להזהבה
את הפלפלים אפשר לקלות על האש

או לחתוך לכל פלפל את 4 הדפנות ולטגן במחבת ולחרוך אותם. 

או לשמן את הפלפלים החתוכים ולאפות בתנור בשני הצדדים כל צד כ12-15 דק' .
לחתוך לרצועות לאחר הקליה.

את הבצל המטוגן אחרי שהתקרר ,לפזר בתחתית הקלתית
מעליו לסדר את רצועות הפלפלים בצבעים השונים
לפזר גבינה בולגרית מפוררת מעל

לערבב 3 ביצים עם החלב/שמנת לתבל מעט עם מלח ופלפל
לשפוך מעל הקלתית ולדאוג לפיזור של הנוזל לכל חלקי הקלתית

להכניס לתנור בטמפרטורה   190  מעלות למשך 30-40- דק'

לשים לב לא לחרוך את הפלפלים באפיה.




 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yoramya1 אלא אם צויין אחרת