88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

שבלולי שמרים שוקולד

18/08/2017
שבלולי שמרים שוקולד

שבלולי שמרים שוקולד 

 

 

לבצק:
1/2 קילו קמח (½ 3 כוסות)
1/2 שקית שמרית + 1/2 שקית משפר אפייה שמרית
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
1/2 כפית מלח
2 ביצים
100 גרם חמאה
3/4 כוס חלב קר (180 מ"ל)
תרסיס שמן פאם בטעם קנולה

למריחה לפני אפיה 1 חלמון ביצה + כף מים + כפית חמאה מומסת

סירופ לזיגוג אחרי אפיה:

1/3 כוס סוכר + 1/3 כוס מים +  1 כפית מיץ לימון טרי 

לבשל עד המסת הסוכר ולהניח לצינון.

הכנת הבצק:

מכינים את הבצק ומתפיחים:
במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית.
מוסיפים לקמח סוכר, סוכר וניל ומלח.
ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח ביצים ואת תערובת החמאה. מעבדים 7-5 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק.
מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

 

 

 

(הבצק אותו בצק כמו בעוגת סינרול קינמון )

 

אופן הכנה:

לעבוד על משטח מקומח, לפי הצורך. 

לחלק את הבצק לשניים, ולעבד לשני כדורים שווים, 

לרדד כל כדור בצק למלבן דק,  ולהבריש  חמאה מומסת,

למרוח בנדיבות 3 כפות גדושות ממרח שוקולד נוטלה, ,

 לגלגל לרולדה, לחתוך פרוסות שמנמנות  ולהניח בתבנית משומנת קלות, במרווחים המאפשרים תפיחה,

למרוח ביצה, ולפזר אגוזי פקאן גרוסים גס (לא חייבים),

 לאפות עד שזהוב שחום, כ- 25 - 30 דקות 170 מעלות תנור שחומם מראש,

להתפיח מכוסה בניילון רופף כ- 20 דקות  

 

 

* אם נאפה מהר מדי למעלה , להניח גליון אלומיניום רופף מעל, ולהמשיך לאפות עד שאפוי גם מלמטה,

להבריש בטפיחות מברשת אפיה קלות,  מיד שמוציאים מהתנור בסירופ.

 

 

 

          

*טיפ: לאחר אפיה  והברשה בסירופ, לכסות  עם נייר אפיה מעל ומגבת מטבח (מונע התיבשות המאפים) לשמור מכוסה.

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת