88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת סינרול קינמון

17/08/2017
עוגת סינרול קינמון

עוגת סינרול קינמון

 

 

 

שבלול קינמון ענק 

עוגת סינרול בתבנית 26 ס"מ
לבצק:
1/2 קילו קמח (½ 3 כוסות)
1/2 שקית שמרית + 1/2 שקית משפר אפייה שמרית
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
1/2 כפית מלח
2 ביצים
100 גרם חמאה
3/4 כוס חלב קר (180 מ"ל)
תרסיס שמן פאם בטעם קנולה

למלית: נ
½ 1 כוסות סוכר חום כהה
2 כפות קינמון
1 כוס פקאנים קצוצים
100 גרם חמאה מומסת פושרת, למריחת הבצק

לזיגוג:
2 כפות סירופ מייפל
3/4 כוס מים רותחים


מכינים את הבצק ומתפיחים:
במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית.
מוסיפים לקמח סוכר, סוכר וניל ומלח.
ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח ביצים ואת תערובת החמאה. מעבדים 7-5 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק.
מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

מכינים את המלית:
מערבבים יחד סוכר חום, קינמון ופקאנים.



מרכיבים ואופים (ללא התפחה):
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ. מורחים מחצית מהחמאה המומסת ומפזרים חצי מתערובת הסוכר החום מעל. מגלגלים לרולדה ארוכה ושמנמנה. מכינים עוד רולדה באותו אופן משאר הבצק והמלית.
את הקצוות שיוצאים תמיד דקים יותר - אפשר להסיר כדי ליישר, ולאפות בנפרד או להכין מהם וופל בלגי מעולה -ראו למטה.
חוצים כל רולדה לרוחב לקבלת שתי רצועות ארוכות עם מילוי חשוף (סה"כ 4 רצועות = 2 מכל רולדה). מפתלים רצועה ראשונה סביב עצמה כמו שבלול (המילוי כלפי מעלה). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקיפים בעיגול ברצועה השנייה, אז בשלישית ואז ברביעית - לקבלת שבלול ענקי אחד.

 



אופים, מזגגים ומקשטים:
מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ-40-30 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומורחים בזיגוג מייפל.

 


 




סוד מתוק: כך מכינים וופל בלגי סינרול מהשאריות
משמנים מחבת וופל בלגי בתרסיס שמן. מחממים משני הצדדים בערך דקה על אש גבוהה. מנמיכים להבה, מניחים את שאריות הסינרול על המחבת ומחממים על אש נמוכה 3-2 דקות מכל צד, עד שהוופל שחום וקריספי, וריח הקינמון משגע אתכם... אוכלים חם עם סירופ מייפל.

 

 

*טיפ: לאחר אפיה  והברשה בסירופ, לכסות  עם נייר אפיה מעל ומגבת מטבח (מונע התיבשות המאפים) לשמור מכוסה.

 

 

קרדיט: קרין גורן                       

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת