22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המתכונים של גבי

אלפחורס מצופים בשוקולד

המתכון הזה גרף מחמאות מכל מי שטעם אותו. הוא לא פשוט להכנה, אבל שווה את המאמץ.

המתכון מורכב משלושה רכיבים: עוגיות אלפחורס, מילוי קרם לוטוס, וציפוי שוקולד. מתחילים מהמילוי.


מילוי קרם לוטוס לאלפחורס
אי אפשר למלא אלפחורס בקרם לוטוס קנוי, בגלל שהוא שומני ודחוס מדי. המילוי הבא (פרי המצאתי) הוא קרמי ועסיסי, ואפשר למלא בו אלפחורס או עוגות בנדיבות.

חומרים:
350 גרם חלב סויה
10 גרם (1 כף) מיץ לימון טרי
200 גרם סוכר
200 גרם ממרח לוטוס קנוי

הכנה:
מערבבים בקערת זכוכית גדולה חלב סויה עם מיץ לימון, וממתינים 5 דקות. חלב הסויה יקריש ויסמיך מעט.
מוסיפים סוכר ומערבבים.
מבשלים במיקרוגל, בעוצמה מלאה, 3 דקות.
מערבבים במזלג, ומבשלים עוד 3 דקות.
מוסיפים ממרח לוטוס ומערבבים היטב במזלג. מבשלים עוד 3 דקות במיקרוגל.
מערבבים במזלג (פעם אחרונה), ומבשלים עוד 3 דקות.
מצננים, והקרם מוכן למילוי.

עוגיות אלפחורס
יש הרבה מתכונים לעוגיות אלפחורס עשירות במרגרינה ובקורנפלור. במתכון הבא הפחתתי את כמות המרגרינה על ידי שימוש ברסק תפוחים (שמשמש גם כתחליף לביצה), ויש בו יותר קמח ופחות קורנפלור. העוגייה במתכון הזה מתאימה יותר לציפוי שוקולד.

חומרים:
120 גרם מרגרינה, חתוכה לקוביות קטנות
80 גרם רסק תפוחים
200 גרם סוכר
20 גרם סוכר וניל
מעט אגוז מוסקט מגורר
1 כף גדושה קרם לוטוס
70 מ"ל מים
150 גרם קורנפלור
350 גרם קמח תופח (הוא המתאים ביותר לעוגיות, לא להשתמש בקמח רגיל)

הכנה:
טורפים בקערה מרגרינה, רסק תפוחים, סוכר, סוכר וניל ואגוז מוסקט, במשך 2-3 דקות.
מוסיפים קרם לוטוס ומים וטורפים היטב לתערובת אחידה.
מנפים בקערה נפרדת את הקמח והקורנפלור. מאחדים את החומרים ולשים בעדינות עד שנוצר בצק. ברגע שהחומרים התאחדו, מפסיקים לעבד. מכסים את הקערה בניילון, ומעבירים למקרר למשך חצי שעה עד שעה.
מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה.
מעבירים את התבנית עם העיגולים לפריזר להקפאה, עד שהתנור מתחמם.
מחממים תנור לחום 190 צ', ואופים את העוגיות במשך 5 דקות בדיוק. גם אם הם נראים לא אפויים, פשוט מוציאים אותם מהתנור, כי הם חייבים להישאר רכים.
העוגיות די עדינות. מחכים שהעוגיות יתקררו לגמרי, ורק אז מוציאים מהנייר ונותנים להן להתייבש על רשת.
ממלאים כל זוג עוגיות במילוי נדיב של קרם לוטוס, ומצפים בשוקולד.

ציפוי שוקולד
מי שהכין בעבר ממתקי שוקולד יזהה מיד שהציפוי הבא הוא בעצם שוקולד מטומפרר בשיטת ההזרעה.

חומרים:
300 גרם שוקולד מריר
1 כפית שמן קנולה

הכנה:
שוברים 100 גרם שוקולד מריר לקוביות, ושומרים בצד.
שוברים את השוקולד הנותר לקוביות, ומעבירים לקערת זכוכית עם כפית שמן.
מחממים את השוקולד במיקרוגל במשך 30 שניות. לאחר מכן מערבבים במזלג, ומחממים עוד 30 שניות, עוד פעם או פעמיים, עד שהשוקולד נמס לגמרי.
לאחר שהשוקולד נמס, מערבבים פנימה את הקוביות ששמרנו בצד. השוקולד יימס, ויהיה מוכן לשימוש.
מניחים את כל האלפחורס הממולאים על נייר אפייה.
מברישים את כל האלפחורס בצד העליון בשוקולד מומס. הופכים לצד השני, ומברישים בצד השני ובצדדים מסביב.
מחכים שהמילוי יתייצב, ומגישים.
האלפחורס נשמרים היטב במקרר או בפריזר.
 

 

הערה: המתכון למילוי מקורי, המקור לעוגיות הוא בספרדית, כאן: https://decoraciondemabel.blogspot.co.il/2011/11/alfajores-marplatenses-tipo-havanna.html

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gsf אלא אם צויין אחרת