44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

קוגלהוף שוקולד צ'יפס

04/08/2017

בצק שמרים עבורי הוא מדהים הריח בבית והזכרונות של בית אמא וזה קרה דווקא בשבוע האזכרה של אמא משהו חלומי תרתי משמע..אני פשוט מכורה לבצקי שמרים. וזה מה שיצא מהחלום שלי כדאי לכם להכין  עוגה גבוהה וגדולה שתספיק למשפחה המורחבת.קצת קצת עבודה אבל תוצאה מרהיבה וטעימה

 

 

מה צריך:

להתססת השמרים:

25 גרם שמרים טריים/ כפית וחצי שמרים יבשים

3  כפות חלב

כף סוכר

לבצק:

שלוש ושלושת רבעי כוסות קמח

2 ביצים גדולות

100 גרם סוכר

קורט מלח

100 גרם חמאה 

1 כוס חלב

כוס וחצי שוקולד צ'יפס //כוס שוקולד צ'יפס + 70 גרם פקאנים קצוצים גס / כוס וחצי צימוקים

לשימון התבנית:

מעט חמאה.

שקדים טחונים /אגוזים לפיזור בדפנות ותחתית התבנית

אופן ההכנה:

מערבבים את 3 כפות החלב עם כף הסוכר והשמרים בכוס ונותנים להם לתסוס 10 דקות בערך 

ממיסים את החמאה על אש נמוכה עם 1 כוס החלב (רק עד להמסת החמאה)ומצננים.

בקערת המיקסר שמים את הקמח ,הסוכר והביצים והמלח . מערבבים כמה דקות מוסיפים את החמאה המומסת בחלב שהספיק להתקרר וממשיכים לערבב .

מוסיפים את השמרים התוססים ולשים בצק רך מאוד ודביק מאוד כ5 דקות.

כשכל החומרים התלכדו מוסיפים את התוספת שבחרתם. ממשיכים ללוש את הבצק עד שהתוספת התערבבה היטב בבצק.

משמנים היטב תבנית קוגלהוף קוטר 22 בחמאה ומפזרים בתחתית ובדפנות אגוזים טחונים.

שופכים את העיסה בתבנית  ומישרים עם לקקן מורטב במעט מים.

מכסים את התבנית בנילון ומשאירים לתפיחה כמעט עד לגובה התבנית.

מחממים תנור ל180 מעלות אופים כ15 דקות ומכסים את העוגה ברדיד אלומיניום או במגש חד פעמי.

אופים עוד 25 דקות.והריחחחחcoolwink

מוכןןן להגשה עם אבקת סוכר ו

בהצלחה 

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה  טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת