22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

מושט פושט

בזמן האחרון אני שובר שיאים של עצמי. טוב, אתם כבר יודעים שלבשל אני לא באמת יודע, בקושי יודע להכין אוכל ולפעמים זה גם מצליח לי לגמרי לא רע. השיא הפעם הוא שהכנתי משהו בלי מתכון. ככה מהראש (כבר סימן שזה משהו לא מסובך). ודי לי בכך שאחת הבנות תגיד שזה היה טעים לה – הישג של ממש.
 
הפעם – פילה דג מטוגן כמו שניצל. בעצם כמעט כמו שניצל כי דג לא אוהב טיגון ארוך.
 
המצרכים לפי סדר הופעתם:
פילה דג לבן כמספר הסועדים. השתמשתי בפילה אמנון (מושט) קפוא, עם עור מצידו האחד, אבל אפשר גם בלי עור בכלל. היתרון של הדג הקפוא – אפשר לשמור מלאי קטן בבית וכך יש מתי שרוצים.
 
שמן זית לטיגון (לכן לא חייב להיות השמן הכי איכותי). גם שמן רגיל הולך.
 
קמח לקימוח כפול של הפילה. אני משתמש בתערובת קמח תפוחי אדמה, קמח רגיל וקצת מלח ופלפל שחור. גם סוג אחד של קמח – הולך.
 
ביצה אחת.
 
תבלינים ועשבי תיבול לפי טעמכם: אני השתמשתי במלח ופלפל שחור, קצת תבלין לדג, כמה "קוצי" רוזמרין יבש (אלה לא באמת קוצים. אלה העלים של הצמח), קצת שום כתוש קפוא תוצרת עצמית – מקביל למקסימום קוביה אחת של שום כתוש קפוא קנוי, פלפל אחד ירוק חריף קצוץ (אני קונה, שוטף, קוצף ומקפיא. נשמר הרבה זמן). אל תדאגו זה לא יוצא חריף.
 
איך מכינים:
 
אם השתמשתם בפילה קפוא, מפשירים את הפילה. לדעתי פילה אחד (מהקפואים) זה קצת גדול למנה אחת. אז אני מחלק אותו לשניים לאורכו.
 
טורפים ביצה עם קצת מלח ופלפל שחור בצלחת עמוקה ומספיק גדולה להכיל את הפילה (ואם מספר הסועדים גדול, יהיה צורך לחזור על הפעולה).
 
מחממים היטב את השמן במחבת, מכניסים את הפלפל החריף ומערבבים היטב כחצי דקה, מוסיפים את שאר התבלינים ונותנים להם כחצי דקה להפתח ולשחרר טעמים וריחות. כל הזמן לערבב שלא ישרף.
 
מקמחים היטב כל פילה, טובלים בביצה, מקמחים שוב – ולמחבת. מניחים את הפילה על הצד עם העור.
 
כל דקה הופכים וכך הכל מתבשל בפנים בלי להישרף בחוץ.
ככה הופכים ארבע או חמש פעמים, מוציאים מהמחבת ומניחים על גבי צלחת מכוסה נייר סופג (אנחנו רוצים דג ולא דג בבריכת שמן).
 
בצלחת עם אורז לבן (שהוכן עם קצת שום כתוש ועשבי תיבול שאוהבים), סלט ירקות חי ובירה קרה – תענוג.
 
תהנו וספרו לי איך היה.
 
אגב, אומרים שכמה טיפות לימון על הדג משפרות את טעמו. לא נסיתי. תנסו. כל אחד וטעמו.
 
עדכון 4.8.17:
היה בעמוד הראשי של תפוז בהפניית העורך לפורום מתכונים.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת