33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיים רק פעם אחת

צרכנות ,טיולים ,אוכל ,ספורט ,אומנות

קיש גבינות סוף הדרך

30/07/2017

קיש גבינות בהחלט מיוחד

 החומרים

 לבצק

 2  כוסות קמח

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 כפית מלח

1 ביצה

טיפה מים קרים לפי הצורך 

למילוי:

1  מיכל שמנת מתוקה

 3 ביצים

1  כף קמח

מלח פלפל

½  כוס עגבניות מיובשות קצוצות

200  גרם של גבינות עזים לפי טעמכם כמו פרומעז קממבר ברי  ניתן לשלב בין הגבינות השונות

לקישוט:

ענף יפה של עגבניות שרי  

אופן ההכנה 

שלב א –  בצק לקיש

במעבד מזון מערבבים קמח, מלח וחמאה בפולסים קצרים לקבלת תערובת פירורים. מוספים את הביצה הטרופה עד שמקבלים כדור בצק אחיד.. אם יש עדיין תערובת פירורית ניתן להוסיף כף מים עד שהבצק מתגבש. משטחים לפיתה גדולה עוטפים בניילון נצמד ולמקרר לשעה.  אחר כך מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ ולגודל של כ-40 ס"מ. הבצק מספיק לתבנית פאי 26". שמים בתבנית ומהדקים תחתית וצדדים. דוקרים עם מזלג ומכניסים למקפיא ל20 דקות.  לסיום מחממים תנור ל180 ואופים את הבצק 10-15 דקות בלבד שיתחיל להזהיב. מקררים.  

שלב ב –  מילוי + אפיה

 מחממים תנור ל-180.טורפים ביצים עם שמנת, מוספים קמח לקבלת תערובת אחידה בלי גושים. מוסיפים מלח ופלפל. מסדרים בתבנית עם הבצק – גבינות, עגבניות קצוצות, ומעל שופכים את התערובת.

לקישוט- מושחים ענף יפה של עגבניות שרי בשמן זית ומניחים מעל התערובת במרכז התבנית. אופים כ-35 דקות עד שהתערובת מזהיבה.  

בהצלחה ובתאבון !   

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yoramya1 אלא אם צויין אחרת