44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

דפי פילו ממולאים בתפוח אדמה

27/07/2017

את הרעיון לקחתי מסוויטי דולי היא מילאה  בגבינות ואני רציתי לארוחת שבת שיהיה פרווה (הכנתי גם עם גבינה) כולם ליקקו את האצבעות נגמר מהר מאודדד. כמה ששנאתי בצק פילו כי בפעם הראשונה שקניתי אותו הוא היה יבש ומרוסק ולא הבנתי איך אנשים משתמשים בו. היום אני מכורה אליו מה עוד שהוא ללא שומן. ואכן אם תכינו תקבלו מחמאות..מנה ראשונה נפלאה.

 

 

 

מה צריך:

חבילת עלי פילו מופשרים לילה במקרר

5 תפוחי אדמה מבושלים עם הקליפה

בצל גדול קצוץ

מעט שמן לטיגון

ביצה טרופה למריחה

שומשום לפיזור

מלח ,פלפל ,שחור ,מעט כמון

אופן ההכנה :

מבשלים את תפוחי האדמה כ30 דקות או עד שהם מתרככים ממש. מצננים מעט וקולפים.מועכים אותם היטב עם מועך.

מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים לפירה מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

מוציאים את עלי הפילו מהאריזה ומניחים עליהם מגבת לחה.

מוציאים דף אחד מורחים עליו מעט שמן ומקפלים לחצי מורחים שכבה של הפירה ומקפלים כמו מניפה .מגלגלים לשבלול ושמים במרכז תבנית עגולה ומשומנת.

לוקחים דף שני וחוזרים על הפעולה כשהפעם שמים את המניפה מסביב לשבלול. ושוב אותה פעולה ואז ממשיכים לשים את רצועות הפילו הממולאות בהמשך לרצועה הקודמת עד שממלאים את התבנית מסביב.

מורחים בביצה טרופה מפזרים שומשום.

אופים ב180 מעלות כ30- 35 דקות.

מוכןןן

תהנו

שלכם מכל ה  טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת