44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

פשטידת תפוח אדמה ועדשים

16/07/2017

זו אחות של פשטידת תפוח אדמה שהעלתי לא מזמן ללא ביצים ללא קמח ובמחבת קצת גיוון לבני הבית הצמחוניים וגם לי . הכנתי לשבת יצאה טעימה מאוד.אז הנה יש לכם מה להכין לימים שבהם לא נאכל בשר.

 

 

מה צריך:

4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים עם הקליפה ושאושפזו לילה במקרר

כוס עדשים ירוקים

בצל אחד גדול קצוץ דק

מלח-פלפל שחור- כמון- א' מרק. וכמון קלוי וטחון בבית הוראות להכנה שלו למטה

מעט שמן

אופן ההכנה:

לבשל את תפוחי האדמה בקליפה בערך שלושים דקות או עד שסכין ננעצת בהם בקלות. לצנן ולהכניס למקרר לילה{ חובה}

לקצוץ את הבצל ולטגן אותו עד שקיפות. להוסיף כוס עדשים 2 כוסות מים לבחוש, להוסיף מלח א' מרק (לא חובה) פלפל שחור , חצי כפית כמון ועוד חצי כפיתכמון קלוי וטחון }מוסיף המון} להביא לרתיחה לערבב  להנמיך להבה ולבשל כ40 דקות( מידיי פעם לערבב) הבישול צריך להיות עד שהנוזלים מתאדים והעדשים רכים אך לא דיסתיים. ולצנן.

לקלוף את תפוחי האדמה ולגרד במגרדת גסה לקערה להוסיף מעט מלח ופלפל שחור לערבב בעדינות.

להוסיף את העדשים ולערבב בעדינות לטעום ולתקן תיבול.

במחבת תפלון איכותית שלא נדבקים בה הטיגונים שמים קוביית חמאה לחלבי// לפרווה שמן//מחמאה.ממיסים אותה על להבה בינונית כשהמחבת חמה שמים את העיסה ומישרים 5 דקות על להבה בינונית גבוהה. ואז עוד 20 דקות על להבה נמוכה.

אחר כך להפוך על צלחת גדולה ולהחליק שוב למחבת את הפשטידה לטגן עוד 20 דקות.

זהו מוכן כששני הצדדים שחומים יפה.

לתשומת לבכם כשהפשטידה חמה היא מתפוררת כי הרי אין בה ביצים וקמח.

הפתרון פשוט להוציא עם כף רחבה ולהגיש עם סלט טעים.אחרי קירור במקרר היא נחתכת יפה

כמון קלוי :

אתם לא מבינים כמה הוא מוסיף ארומה לתבשילים שווה לנסות

מבקשים בחנות לתבלינים 100 -150 גרם זרעי כמון.

באים הביתה שמים מחבת על האש מחממים מעט שמים את הכמון ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי עירבוב 6-7 דקות אתם כבר תרגישו את הריח אל תדאגו.

לצנן ולטחון  במטחנה לאבקה לשמירה בכלי אטום . כל תבשיל שאתם מוסיפים בו כמון תוסיפו בו גם כמון קלוי. מידד תרגישו בטעם הנפלא

בהצלחה שלכם מכל ה טובה

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת