44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

עוגת שיש הכי הכי

19/07/2017

כשמגיע י"ז בתמוז מתחילים לי ימים קשים זכרונות מבית הורי עוד מעט האזכרה של אבי ושבועיים אחרי האזכרה של אימי.עד שאני מגיעה לבקר אותם אני מכינה חלק מהמאכלים של אימי. הפעם חזרתי לאפות בסיר הפלא הנצחי שקיבלתי מאמא. והכנתי בו עוגת שיש מדהימה של קרין גורן.כשתסימו את הפרוסה הראשונה תקחו עוד פרוסה וגם אותה לא תרגישו שאכלתם אחת מעוגות השיש הטעימות שאכלתי.טיפ טיפונת עבודה אבל המיקסר עושה אותה. בסוף הרשומה טיפ של ביתי שהכינה את העוגה גם והמליצה לי עליה .

 

 

מה צריך:

לתערובת השוקולד

100 גרם שוקולד מריר

כף שמן

לבלילת העוגה:

4 ביצים בטמפרטורת החדר

1 וחצי כוסות סוכר 300 גרם

2 שקיות סוכר וניל

1 כוס שמן 240 מ"ל

חצי כוס מים 120 מ"ל

1 כוס מיץ תפוזים 240  מ"ל

2 וחצי כוסות קמח 350 גרם

1 שקית א' אפיה

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד בבן מרי אחרי שהוא נמס מוסיפים את השמן ומצננים מעט

מכינים את הבלילה:

במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר וסוכר הוניל במהירות גבוהה 10 דקות עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה . מנמיכים את המהירות למינימום ומוסיפים שמן בזרם דק מיץ תפוזים ומים.מוסיפים את הקמח ואבקת אפיה ממשיכים לבחוש באיטיות עד לקבלת תערובת אחידה. {לא לבחוש יותר מידיי}

משמנים היטב תבנית קוגלהוף קוטר 26 או תבנית עגולה עם הגבהת שוליים בנייר אפיה.

משטחים בתבנית 3/4 מהעיסה הבהירה

לרבע העיסה הבהירה שנשארה מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים .מניחים כפות מתערובת השוקולדמעל התערובת הבהירה. מחדירים סכין לעומק התבנית ומערבבים קלות.

אופים ב160 מעלות כ50 -55 דקות.

לשחרר מהתבנית אחרי צינון ולקשט עם א' סוכר

גילוי נאות תערובת השוקולד שקעה לי (מה שלא מונע ומנע להיות עוגה נפלאה).

טיפ של ביתי (לא לעצלניםsurprise ) היא שקלה את התערובת  הבהירה חילקה לחצי _(מינוס 100 גרם מתערובת השניה ) הוסיפה את תערובת השוקולד לעיסה . ושמה מצקת בהירה ומצקת שוקולדית ושישה כל מצקת בהירה וכהה היא שישה.

ויצאה לה עוגה מדהימה.

בכל מקרה אם גם לכם יש סיר פלא מבית אבא רוצו להכין את העוגה היא פשוט נפלאה.

שבת שלום חברים בשורות טובות

שלכם מכל ה טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת