44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

בריוש במילוי ממרח טחינה שוקולדי

07/07/2017

כשראיתי בבלוג של נעמה גאון את המתכון התעלפתי אמרתי"אין סיכוי שאני הולכת להכין ולדפדף כל כך הרבה.".אבל מה??אני חייבת להכין כי אני מכורה לבצקי שמרים וגם לבריוש. אז מה עושים? מנסים לשנות ושיניתי תאמינו לי לאכול ולהתעלף הבן הגיע וקיבל טרי טרי חם מהתנור עם אספרסו ארוך וביקש עוד. השכנה שבתה ניצלה בנס ב"ה מפגיעת אוטובוס הגיעה עם חברה הביתה שאלתי אותה "אם היא רוצה עכשו את העוגה או לשבת? "טוב כמובן שנתתי לה מיד וכמה דקות אחרי קיבלתי טלפון" טובההה את המתכון."גם שם התעלפוcheeky קצת קצת יותר עבודה אבללל שווההה אל תפספסו.

 

 

מה אגיד לכם אני לא עמדתי בפיתוי והריח חלוםםם

 

מה צריך:

1 ק"ג קמח

120 גרם סוכר

5 ביצים

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

30 גרם שמרים טריים/ כפית וחצי יבשים

1 כף דבש

קורט מלח

300 מליליטר חלב.

למריחה:

200 גרם חמאה רכה (לחתוך ל8 חלקים כשהיא עדיין קרה )

למילוי :

2 צנצנות ממרח טחינה עם שוקולד// או ווניל

לסירופ:

כוס סוכר

כוס ורבע מים

מיץ מחצי לימון

כפית  ת.וניל

למריחה על הבריוש

חלמון אחד מעורבב עם 4 כפות חלב

אופן הכנת הבצק:

בקערת המיקסר לערבב את הקמח המלח הסוכר והדבש, להוסיף את הביצים החמאה והחלב ללערבב עד שהחמאה נטמעה בקמח ולהוסיף את השמרים..(אם השמרים יבשים אין בעיה ללוש אותם ביחד עם החמאה. )להמשיך ללוש את הבצק לפחות 7-8 דקות.{סבלנות כןןsurprise}

להוציא מהמיקסר לכדרר את הבצק על משטח עבודה להכניס לקערה לכסות  היטב בנילון ולהכניס למקרר לפחות ל4 שעות.

הבצק תופח במקרר יפה{.אני התחלתי להכין את הבצק ב5 אחר הצהריים  וב9 כבר רידדתי ומרחתי חמאה}.

אחרי 4 שעות במקרר במטבח עם קירור מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים מכדררים כל חלק לכדור עוטפים בשקית נילון ומכניסים למקרר ל10-15 דקות.מוציאים את הכדור הראשון מפזרים קמח על משטח עבודה ומרדדים למרובע גדול בעובי של 4 מ"מ. מורחים 25 גרם חמאה מקפלים ל4 (כמו מעטפה)מכניסים למקרר בתוך שקית נילון. כך להכין את 4 כדורי הבצק.

הבצק חייב לפני הרידוד להיות במקרר כי מרוב חום הוא פשוט ינזל לכם.

כמו כן חייבים לעבוד במקום קריר בשעת הרידוד שוב כי הבצק פשוט מתמוסס.

זהו סיימתם לרדד ולקפל את 4 הכדורים? לאשפז את הבצק מכוסה כל חלק בשקית נילון {אפשר אחד על השני זה לא מונע ממנו לתפוח בלילה}במקרר למשך לילה.

בבוקר מוקדם כשעדיין החום שתקף את מדינת ישראל לא תקף את ביתינו או בחדר ממוזג מוציאים כל כדור בצק מרדדים למרובע ומורחים שוב ב25 גרם חמאה כל כדורמקפלים שוב ל4 עוטפים שוב בשקית נילון ומכניסים לשעה למקרר.(אל תפסחו על השלב הזה של קירור הבצק כי לא תכלו לעבוד איתו).

אחרי שעה  מקמחים משטח עבודה מרפדים תבנית בנייר אפיה. או תבניות חד פעמי מרוחה במעט חמאה.

מרדדים את הבצק למרובע משאירים שוליים של 4 ס"מ ומזלפים פס ממרח טחינה מגלגלים לרולדה מהר . פורסים לפרוסות בעובי של 3 ס"מ.ומניחים בתבנית במרחק של 1 ס"מ זה מזה.

מכניסים למקרר את הבריוש שבתבנית ומוציאים את הכדור השני מרדדים שוב פורסים לפרוסות ומניחים בתבנית וכך עד שסיימנו לרדד את כל הבצק.

חשוב לציין שחייבים להכניס את הבריוש למקרר אחרת הוא מאבד את צורתו.

מורחים בביצה טרופה בחלב ומשאירים לתפיחה במקרר לשעה .

מחממים תנור ל170 מעלות ואופים 30 דקות או עד  הזהבה יפה.

בזמן הזה מכינים את הסירופ ממיסים את הסוכר במים על אש נמוכה מוסיפים את מיץ הלימון ות הוניל ומבשלים עוד 5 דקות.מצננים

מברישים את הבריוש החם בסירופ קר. אם תהיה לכם סבלנות תמתינו עם כוס קפה 5 דקות ותזללוווו.. ואם לא אתם תשרפו את הלשוןcheeky cheeky cheeky.

התעלפתםםם cheeky אני מלכתוב את הפוסט הזלתי ריררangrysurprise.

אני יודעת שההכנה קצת מתסכלת ועוד בימים חמים אלו שאנחנו אומרים יאלההה נשים 25-30 שקלים ונקנה מי צריך לעבוד כל כך קשה בשביל ביס לבטן? אבל זה לא כך מבטיחה לכם יש תוצאות מעלפות.

אזזז שיהיה לכם בהצלחה

ושבת נעימה וקריררההה חברים

שלכם מכל ה טובה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת