00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

דג מרוקאי עלק

דג מרוקאי עלק

דג מרוקאי 

איני יכולה לומר שהוא חריף אששש, אך הוא בהחלט חריף  במידה ולטעמם

של רוב הסועדים, בתוכם ילדים,

מי שחייב לשרוף כבר במנה הראשונה את הקישקעס שלו, יוסיף להנאתו, פילפלונים חריפים ו/או פפריקה חריפה כרצונו,  א-בל!!! אני מסירה כל אחריות לגבי התוצאות...

 

 

 

10 פרוסות  דג נסיכת הנילוס, בעובי שרוצים, (לבקש בחנות דגים כמות ועובי שרוצים),

2 בצלים גדולים חתוכים לבעים ופרוסים,

1 פילפל אדום חתוך לרבעים ופרוס לרצועות ,

1 פילפל ירוק חתוך לרבעים ופרוס לרצועות, ,

 1 פילפלון ירוק חריף, לפרוס לטבעות (ללא גרעינים), 

4 - 5 עגבניות גדולות אדומות ובשלות, שלוקות במים רותחים ומקולפות,  חתוכות לקוביות,

 3 - 4 שיני שום פרוסות,

 1 גזר פרוס עבה,

תיבול: פילפל שחור + מלח + בהרט+ כמון + פפריקה מעושנת + פפריקה מתוקה + פפריקה חריפה, מי שאוהב אפשר כף וחצי אבקת מרק עוף, וכפית כרויה.

לזריה מעל:

פטרוזיליה קצוצה,

 כוסברה קצוצה, 

 

 

מפזרים על פרוסות הדג מלח גס ופרוסות לימון  

בישול הירקות לרוטב, והוספת התבלינים

הרכבת הסיר 


 

 אופו הכנה:

לשים את פרוסות הדג בפיירקס ולזרות מלח גס, לפזר פרוסות לימון דקות ולסחוט מעל חצי לימון, לכסות בניילון נצמד, ולשמור במקרר לכמה שעות, או לילה,

 בסיר סוטאז' רחב וגדול לטגן את הבצל עד הזהבה, ולהוסיף את פרוסות הגזר, לערבב

להוסיף את פרוסות הפילפלים לערבב ולהוסיף את פרוסות השום,  לבשל בסיר ללא כיסוי 3 - 5 דקות , ליצור במרכז גומה רחבה, להוסיף 1 - 2 כפות שמן,  ולהכניס את כל התבלינים שיפתחו את הטעמים, לערבב  כשתי דקות, להוסיף כף גדושה רסק עגבניות, לבשל כדקה תוך ערבוב מתמיד.  

להוסיף את קוביות העגבניות לערבב ולהוסיף מלח ואבקת מרק עוף,

לפזר כ-4 פרוסות  דקות לימון טרי (להוציא גרעינים),

לסדר מעל את פרוסות הדג,

לזרות מעל הדג כוסברה + פטרוזיליה קצוצים ,

לבשל על אש נמוכה, בבעבוע קל משך כל זמן הבישול, כ- 30 דקות,

 לטעום, לתקן תיבול, פילפל, מלח או מיץ לימון אם חסר,

להגיש עם המון רוטב, ולטבילה  חלה  תוצרת בית כמובן. 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת