88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

שמרים שוקולד

02/07/2017
שמרים שוקולד

שמרים שוקולד 

הבצק מתאים ל- לגביניות, רולדות וקינמונים

 

ל- 8 מאפים אישיים או רולדת שוקולד

 

 קמח 2 כוסות חד פעמיות לשתיה חמה 

1/4 כוס סוכר,

 1 ביצה,

 3/4 כוס חלב פושר,

1 שקית סוכר ב וניל, 

1/2 כפית שמרים יבשים,

בסוף 40 גר' חמאה מומסת,

 

הכנת הבצק:

 

מתסיסים  חלב +שמרים, מניחים בצד,

1 ביצה + סוכר וניל + סוכר לטרוף במטרפה ידנית

להוסיף תערובת השמרים לחלב,

 

 2 כוסות  מדידה, קמח מנופה , עושים גומה,

 מוסיפים תערובת הנוזלים, לעבד בידיים לבצק מאוד רך ודביק

בסוף להוסיף את החמאה המומסת במיקרו, להטמיע בתוך הבצק,

ללוש לכדור רך ולהניח מכוסה בניילון להתפחה של שעה,

לקמח מעט משטח עבודה,

הבצק רך  נעים וגמיש לעבודה 

לחלק ל- 8 כדורים, לעבד יפה לכדורים חלקים, להניח למנוחה חמש דקות,

משמנים טיפה משטח עבודה, 

לרדד כל כדור למלבן

למרוח מילית 1 כף לערך  לכל האורך במרכז, שוליים ללא מילית, הוספתי מעל השוקולד כפית ממרח חלבה

 לגלגל לרולדה  חוצים לכל האורך באמצע,  צד אחד להשאיר מחובר,

ללפף כבורג עם הצד החתוך למעלה,

 סוגרים קצוות מותחים מעט לאורך וסוגרים לעיגול, או משאירים כרולדה קטנה,

זה הזמן לזרות מה שרוצים  מעט קוקוס או בוטנים גרוסים או אגוזים קלויים, גבישי סוכר, סוכריות שוקולד, אבקת סוכר

מתפיחים בתבנית מרופדת נייר אפיה כ- 20 דקות, 

 מחממים מראש תנור ל- 175 מעלות, אופים חום עליון תחתון  25 דקות או עד לקבלת גוון זהוב, לא מעבר, לשמירה על הרכות,

 למרוח דבש במברשת,  עם הוצאתם מהתנור, או סירופ שבישלנו וקיררנו מראש,

 

 

 

 מילית:

1 ח' אינסטנט פודינג שוקולד,

1 כף קקאו,

 1 כף נס קפה,

 2 כפות סוכר,

 1 כף גדושה והריונית קורנפלור

1/2 כוס שמן, 

 

להכניס הכל למיקרו  בפולסים לדקה, לערבב לסמיכות של קרם,

לחילופין אפשר על הכיריים, להבה נמוכה,  בבחישה מתמדת,  עד המסת הסוכר והסמכה

 

 

קרדיט: חגית אלקבץ

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת