33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

העולם של שרית

מתכון לגרטן תפוחי אדמה טעים במיוחד וכשר לפסח

מתכון לגרטן תפוחי אדמה טעים במיוחד וכשר לפסח

היי חברים,אחד המאכלים האהובים עליי הוא גרטן תפוחי אדמה..תנו לי אותו בתוספת סלט חסה עשיר וטעים ואני מאושרת!

יש הרבה מתכונים ברשת אבל יש את המתכון שלי..עם הרוטב שאחרי ניסויים רבים הצלחתי להגיע למרקם המדויק ביותר שאני אוהבת..(יוצא בול כמו הרוטב של קפה קפה לדעתי!)

ואם כבר לשדרג- אז אין יותר פשוט מלבשל עם "דורות" יצרנית מוצרי התיבול הקפואים.(כי מי צריך להתקע עם ריח של שום בידיים?!)

בתאבון!

מצרכים (לכ-6 מנות):
6 תפוחי אדמה בינוניים - פרוסים וחתוכים לפרוסות דקות

2 בצלים בינוניים

4 פטריות שמפניון או שיטאקי טריות (פטריות מקופסת שימורים גם אפשר..)

1 קופסא שמנת מתוקה 38% שומן (כן זה הכי סמיך וטעים)

4 טבליות שום טרי כתוש "דורות"

2 כפיות קמח מצה או קמח תפוחי אדמה

מעט חלב (כחצי כוס)

מלח ופלפל לפי הטעם.

3 עלי רוזמרין קצוצים


אופן ההכנה:
מבשלים תחילה את תפוחי האדמה בערך 15 דקות במים רותחים.

לאחר מכן מסדרים את תפוחי האדמה (בכלי פירקס עם מכסה) בתפזורת בשכבות, אין צורך בסידור סימטרי (פרוסה על פרוסה) כדי שהשמנת תתפזר באופן שווה בין כל החריצים.
מפזרים מלח ופלפל.
בסיר חלבי -לטגן את הבצלים הקצוצים עד להשחמה,להוסיף את החלב הפטריות הקמח מצה/תpוחי אדמה התבלינים והשמנת..לחכות לרתיחה קלה ועכשיו 
יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה עד לכיסוי כמעט מלא.
אם חסרים לכם נוזלים הוסיפו עוד חלב.
מסיימים בעוד הבזקה של מלח ופלפל שחור.
מכסים את התבנית  ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך שעה.
כעבור שעה מסירים את הכיסוי. למי שאוהב, ניתן להוסיף גבינת גאודה או פרמז'ן  מגוררת-גבינה צהובה גם גם סבבה לגמרי , ומכניסים לתנור לעוד 20 דקות עד שהשכבה העליונה תשחים.
להגיש חםםםםם זה טעים!

צילום מוצרים: ארקדי רסקין

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל shirsa5 אלא אם צויין אחרת