33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיים רק פעם אחת

צרכנות ,טיולים ,אוכל ,ספורט ,אומנות

קובה במיה שילוב טעמים נהדר של חמוץ מתוק

אין כמו קובה במרק ובפרט קובה במיה שלל טעמים של חמוץ מתוק

הקובה – בערבית כבַֻה, כלומר כדור – הוא מאכל נפוץ בעיראק, אבל גם בכורדיסטן ובקווקז, בסוריה ובלבנון. שם כולם מכינים כופתאות עגולות וממולאות, וכל אחד מהם לוקח לעצמו את מומחיות ההכנה.

במטבח העיראקי שמור לקובה מקום של כבוד, ואין שבת ללא כופתאות תפוחות ששוחות במרק חם ומהביל. צורת הכופתאות לא משתנה, רק המרק משתנה בהתאם לעונות השנה ולירקות העונה.

כדי להגיע לתוצאות טובות יש צורך בהקפדה על עיצוב הבצק שעוטף את הבשר, כך שיהיה עדין מספיק לא עבה מדי, שהמלית תשתלב בצורה איחדה עם מעטפת הבצק ולא תתנתק מדופנות המעטפת ותיצור כיס אויר.

כדאי להשתמש בבמיה קפואה. לפעמים נראה כי בתבשילים מסויימים היא מתנהלת בצורה טובה יותר מזו הטריה. לא צריך להתעסק איתה, לחתוך קצוות ולדאוג שהריר לא יצא. אם תשתמשו נכון בקפואה, כל צרות הבמיה יעלמו והטועמים יזילו ריר על התבשיל ולא בתוכו.

המצרכים (להכנת 40 קובות)

מצרכים למרק

  • 1/2 ק"ג במיה טרייה או קפואה (שקית 400 גר')
  • 6 כפות שמן
  • 2 בצל קטן, קצוץ דק
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 4 עגבניות מקולפות, מגוררות בפומפייה גסה
  • 1 כפית מלח להוסיף לפי הטעם
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1  מיץ מלימון טרי שלם להוסיף לפי הטעם
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים חמים

מצרכים למילוי

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון 
  • 3 בצל קטן קצוץ
  • 3 כפיות שמן
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

מצרכים למעטפת

  • 2 כוס סולת
  • 350 גר' חזה עוף טחון
  • 2 כפיות שטוחה מלח
  • 2 כפית שמן
  • 2/3 כוס מים פושרים

הוראות ההכנה

1. מכינים את הבמיה לבישול: שוטפים אותה ומייבשים היטב על מגבת. מסירים בעדינות את קצה העוקץ ומקפידים לא לפגוע בירק , אם משתמשים בבמיה קפואה להפשיר לפני ההכנה.

2. מכינים את המרק: יוצקים שמן לסיר רחב או סוטאז' ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הבמיה ומטגנים במשך 5 דקות עד שהיא נצרבת קלות. מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המגוררות, מערבבים ומאדים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור ,הפפריקה, מיץ הלימון והסוכר ומערבבים. יוצקים מים, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20 דקות נוספות.

3. מרכיבים את המילוי: מערבבים את כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.

4. מכינים את המעטפת: בקערה גדולה מערבבים את הסולת, העוף הטחון ,המלח והשמן. יוצקים מים בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה ודלילה מעט. אם צריך אפשר להוסיף מעט מים. מכסים וממתינים במשך 20 דקות עד שהמים נספגים ונוצר בצק רך וגרגירי.

5. מרכיבים את הקובות בידיים רטובות: קורצים מתערובת הסולת כדור בגודל כדור פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. נוטלים כפית גדושה מתערובת הבשר ומניחים במרכזו. סוגרים את הקצוות מסביב למילוי ומגלגלים בעדינות לכדור חלק. מניחים במגש מכוסה ניילון כדי שהקובות לא ידבקו. כך ממשיכים עם כל תערובת הסולת. מומלץ להניח את המגש עם הקובות שיקפאו במקפיא למשך מס' שעות.

6. אפשר להכין כמות גדולה יותר של קובות לאחסן אותם במקפיא לפעמים הבאות.

7. מבשלים את הקובות: מטילים בזהירות את כדורי הקובה לסיר המרק ( גם אם יצאו מהפריזר). כעבור כדקה מוסיפים עוד קובות וכך הלאה, עד גמר הקובות. מטלטלים את הסיר בעדינות רבה כדי שלא יידבקו זו לזו או לתחתית הסיר. מרתיחים ומבשלים במשך כ-10 דקות על אש גדולה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ20 דק' נוספת. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yoramya1 אלא אם צויין אחרת