33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

היא הזמינה לטעימה

כמנוסים בביקורים אצל השכנים והשכנות, אצל הקרובים והרחוקות

כל אחד מאיתנו כבר התנסה הרבה ויודע

בביקור ארוך או קצר אחד הדברים הטובים הוא לנסות ולטעום טעמים

להרגיש ולחוות את המקום דרך חוש הריח והטעם.

כלומר, להכנס לסופרמרקט או למסעדה, רצוי כזו של מקומיים, לבחון את התפריט

לשאול את המלצר או המלצרית, ואם אתם נועזים (כמוני), אתם מסתפקים בהמלצה בלי הסברים סביבה

ומחכים להפתעה - טעימה כמובן.

האמת, שדיי התמזל לי המזל וברוב רוב המקרים יצאתי מאוד נשכרת וקיבלתי מנות מיוחדות וטעימות לתפארת.

אז גם הפעם, הגענו לעיירה על שפת הים האדרייטי, בשעות העמוקות של הצהרים.

כשירדנו אליה מהכביש הראשי נראתה אפרורית ועייפה וישנונית, אך במהלך הנסיעה לכיוון הים כאילו נמתחה והתהדרה.

על קו המים מצאנו עיירה יפיפיה, רובה ישנה שנת צהרים

אבל אנחנו הרעבות, לא כל כך מהר מוותרות.

עוצרת את הרכב, יורדות ומוצאות אחת שנושקת את החוף והמים.

רגע לעצור - חזרה קצרה אחורה....כמה ימים לפני כן, באחד הכפרים, באחת החצרות

ראינו אשה יושבת עם נכדה לידה סל גדול מלא בשריגי גפן רעננים וחדשים והיא, מפרידה ואוספת את העלים הצעירים.... -

המלצר מגיע ואנחנו מזמינות ושואלות אם יש להם עלי גפן ממולואים - המלצר אומר: "לא, זה לא מאכל שמאפיין את אזורנו, לנו יש משהו אחר"

ואני מיד קופצת ואומרת לו: "כן! את זה".

מגיעה צלחת מלאה בכרוב ממולא שוחה ברוטב לימון!

חלום!!!

אכלתי וליקקתי הכל הכל תוך כדי עצימת עיינים ובחינה של הטעמים והמרכיבים

חייבת לנסות את זה בבית בהזדמנות אבל בשביל לא לשכוח רושמת את זה פה.

עלי כרוב ממולאים שוחים ברוטב לימון

ראשית - הפרדת עלי הכרוב וריכוכם

נתחיל בעלי הכרוב: מתוך הבלוג של אוכל ביתי נהדר נפלא

מכניסים את הכרוב בשלמותו  לסיר המים הרותחים ומביאים לרתיחה חוזרת.

 

בחלוף כ-2 דקות השכבות העליונות של הכרוב יתרככו – מוציאים את הכרוב, נותנים לו להתקרר טיפונת כדי שלא נשרוף את הידיים, ושולפים את העלים הרכים מהגזע (כ-5 עלים). שימו לב שהשליפה מתבצעת עם סכין החותכת את העלה קרוב לגזע – לא ביד.

מחזירים את הכרוב לסיר המים הרותחים. בחלוף 5 דקות נוספות נוכל להסיר בערך חצי מעלי הכרוב (המטרה שלנו היא לשמור על העלים רכים אך לא סמרטוטיים).

חוזרים על הפעולה בפעם השלישית. בחלוף 5 דקות נוספות כנראה שכל הכרוב שנותר כבר יהיה רך. העלים שקרובים יותר לגזע לא שווים הרבה, במיוחד אם הם קטנים.

מניחים בצד לייבוש ולקירור. רגע לפני המילוי נחתוך את החלק הלבן והקשה  (העורקים הלבנים קשים) – הוא מיותר לנו (אפשר ומומלץ לשמור ולזרוק לציר הירקות שנכין מיד!)

חותכים את העלים למלבנים

המצרכים למילוי

350 בשר עגל טחון

חצי כוס אורז (אני נוהגת לבשל את האורז למחצה)

שליש כוס שמן זית (היוונים מתים על שמן זית והרבה!!! - אפשר להסתפק בחצי מהכמות)

בצל מגורד בפומפיה (או העורקים הלבנים של הכרוב, קצוצים דק דק)

שתי שיני שום קצוצות

חופן קטן של עלי פטרוזיליה קצוצים

2-3 גבעולי שמיר קצוצים

מלח ופלפל

ההכנה

מערבבים היטב את כל המצרכים

מניחים במרכז כל מלבן  כרוב ומגלגלים תוך הידוק - כמו עלי גפן.

מרפדים סיר ששומן קלות, בעלי כרוב (או עם יש בעלי גפן), ומניחים את העלים הממולאים זה לצד זה

בהידוק.

יוצקים על הכל שלוש כוסות של ציר (בשר/עוף/ירקות) קצת יותר מכיסוי

מכסים ומבשלים 40 - 50 דקות - עד לספגית הנוזלים

רוטב לימון

4 כפות שמן זית

כף וחצי קמח

צרור קטן שמיר קצוץ

מלח ופלפל

1/2 ליטר מים

הכנה

לשמן החם מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב (עם מטרפה) למניעת גושים.

מוסיפים בהדרגה את המים תוך בחישה ואז את יתר המרכיבים עד לרתיחה.

טורפים בקערה שני חלמונים ומיץ משני לימונים ומעט גרידת קליפת לימון

מורידים את הסיר מהאש.

מוסיפים כף מהמרק אל קערת הביצים (השוואת טמפ') ובוחשים היטב

כך 4 -5 פעמים. מחזירים את הסיר אל אש נמוכה, יוצקים את התוכן הקערה אל הסיר - תוך כדי עירבוב עד להסמכה.

יוצקים את הרוטב על עלי הכרוב ומבשלים על להבה נמוכה עוד 10 דקות.

הרבה עבודה - שווה ביותר!

 

 אין תמונה של התבשיל אבל יש של המסעדה

 

 

כתב ידיד אחד, כשפרסם תמונות מביקורו האחרון באיטליה, שהוא מפרסם את התמונות כי זו הדרך שלו "להמשיך את הטיול"...ולהנות ממנו עוד....

וחשבתי על שכתב, ואני כל כך מסכימה שאני מפרסמת עוד ועוד רשומות על ה"יווניה"

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת